2024. 10. 23. Szerda Gyöngyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció extra

Következik:

Láncreakció extra 14:00

Belföld

Pártoskodó, elfogult mérési eredményt hozott ki a Tisza Párt javára a balliberális oldal kutatója

Ünnepi hűségesküt tett Magyar Péternek a Momentum kutatója – írta meg a Mandiner. A lap felhívja a figyelmet: érdekesség, hogy a teljes népesség körében még ebben a partizános kutatásban is a Fidesz vezet.

  • Pártoskodó, elfogult mérési eredményt hozott ki a Tisza Párt javára a balliberális oldal kutatója

Véres kardként hordozták körbe a Tisza Párt köreiben és az ellenzéki sajtóban azt a közvélemény-kutatást, amelyet a Momentumnak is dolgozó 21 Kutatóközpont készített a Partizán megrendelésére, s amely alapján a Tisza Párt két százalékkal előzi a Fideszt az elméletileg biztos pártválasztók körében (42 versus 40 százalék).

Hogy mennyiben pártatlan egy ellenzéki beállítottságú közvélemény-kutató cég által készített felmérés, amit egy ellenzéki csatorna rendelt meg, és egy ellenzéki pártot hoz ki győztesnek, az olvasó fantáziájára bízzuk.

Ugyanakkor az egész folyamat fellibbenti a fátylat pár sajátosságról. Például arról, hogy ezt a közvélemény-kutatási eredményt Magyar Péter már a vasárnapi élőben beharangozta.

Önmagában az, hogy a Tisza Párt elnöke, illetve a kampánystábja jóval azelőtt tud az elvileg nem általuk, hanem a Partizán által megrendelt kutatás eredményeiről, hogy azt egyáltalán nyilvánosságra hoznák, egészen szoros együttműködést feltételez a két (három) fél között. S nem feltétlenül olyat, ami a szabad, független, objektív sajtó, a pártatlan és hiteles közvélemény-kutató cég, és a mindenféle befolyásolást roppantmód elítélő ellenzéki párt között hitelességi kérdések nélkül védhető.

A jelenség akár azt a kérdést is felvetheti, van-e még bármi különbség a Tisza Párt kampánystábja, a Partizán és a 21 Kutatóközpont között? Aztán ott van maga a kutatócég, a 21 Kutatóközpont, aminek pártatlanságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy vezetője, Róna Dániel közgazdász-politológus megfordult már szakértőként a Párbeszéd Magyarországnál, segítette Botka László, Karácsony Gergely kampányát, s a Momentumnak is dolgozott/dolgozik. A 21 dolgozik még Pikó Andráséknak és a baloldali bajai önkormányzatnak is.

teljes cikk a Mandiner honlapján olvasható.

Fotó: Attila Kisbenedek/AFP

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!