2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Belföld

Kivizsgálná a terézvárosi Fidesz Soproni Tamás korrupciógyanús ügyeit + videó

Kivizsgálást kezdeményezne a Fidesz Terézvárosban a korrupciógyanús ügyek miatt. A kormánypárt egy vizsgálóbizottságot is szeretne felállítani a kerületben, de a baloldal képviselői ezt nem szavazták meg, így eddig nem tudott elindulni a vizsgálat. Soproni Tamás Momentumos polgármester, továbbra is tagadja a vádakat.

  • Kivizsgálná a terézvárosi Fidesz Soproni Tamás korrupciógyanús ügyeit + videó

A terézvárosi korrupciógyanús ügyek kivizsgálását szeretné a hatodik kerületi Fidesz – áll a Magyar Nemzet oldalán. A terézvárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője, Lindmayer Viktor elmondta: vizsgálóbizottságot akartak felállítani az ügyben, hogy a Terézvárosi Egészségügyi Szolgálat épületének felújításánál miért nem hajtotta be a korábban megállapított kötbért az önkormányzat a kivitelezést késedelemmel elvégző vállalkozón.

Soproni Tamás, a kerület momentumos polgármestere válaszként azt mondta a terézvárosi Fidesz álláspontjára: ezek hazudnak, csalnak és le akarnak húzni arra a szintre, ahol ők vannak.

Azt tudjuk mondani, hogy Soproni Tamás bujkál és menekül a kérdések elől – így látja a polgármester hozzáállását a korrupciógyanús ügyekhez a terézvárosi Fidesz elnöke. Kovács Balázs Norbert szerint több olyan eset is van, amellyel jelentős károkat okozott Terézvárosnak a kerület vezetése.

A politikus elmondta, eddig már számos olyan közbeszerzési ügy történt a kerületben, ahol szabálytalanságokat állapított meg a Közbeszerzési Döntőbizottság. Ezek miatt eddig összesen 145 millió forintos kárt okozott Soproni Tamás a terézvárosiaknak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Bayer Zsolt: Ide hallgass, te Magyar Péter!

Bayer Zsolt: Ide hallgass, te Magyar Péter!

Jól ismerem Kocsis Mátét, mert a barátom. Rühelli a pezsgőt, mert rongyrázásnak tartja és soha nem láttuk munkaidőben bármilyen alkoholt inni – írja Facebook-bejegyzésében a publicista.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!