2021. január 17.,
vasárnap, Antal, Antónia napja

Kiürültek a balatoni szállodák

Hír TV

2020. november 11., szerda 19:38

Kiürültek a balatoni szállodák is az éjféltől életbe lépett szigorítások miatt. Bezártak az intézményekhez tartozó éttermek is és egyéb programokat sem szerveznek. A vendégek türelmesen és nyugodtan vették tudomásul, hogy foglalásukat csak későbbi időpontban tudják felhasználni.

Az étterem is bezárt ebben a balatonlellei létesítményben, ahol az apartmanokban főként vitorlázók pihenhettek egész évben. A vendégek fegyelmezetten fogadták a bezárás hírét, annak ellenére, hogy voltak olyanok, akik a tavaszi bezárás miatt foglaltak őszre, de ezt most újra halasztaniuk kell. A klub számos hagyományos rendezvényét is törli. 

Siófokon is kiürültek a szállodák szerda hajnalra. Ezt a hotelt kora reggel hagyták el az utolsó vendégek. A wellness részleg medencéiben is leeresztették már a vizet.

A balatoni szállodák vezetői abban bíznak, hogy a karácsonyi, szilveszteri időszakra újra kinyithatnak. Ugyanakkor hangsúlyozták, hogy a dolgozók létszámának megtartásában nagy segítséget nyújt az a kormányzati támogatás, amelynek értelmében a november 8-ig megtörtént foglalások 80 %-át az állam megtéríti.

Hír TV