2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Kiss-Rigó László: Niedermüller Péter szavai elfogadhatatlanok

Niedermüller Péter szavai elfogadhatatlanok, és sértik a társadalmi együttélés szabályait - erről beszélt a szeged-csanádi püspök a Hír TV Credo című műsorában. Kiss-Rigó László hozzátette, bár véleményszabadság van, de az már más kérdés, hogy ezt milyen módon fejezik ki.

  • Kiss-Rigó László: Niedermüller Péter szavai elfogadhatatlanok

Ott marad egy rémisztő képződmény középen, ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak meg azért nők is…

Így beszélt a kormány családpolitikai modelljéről a DK VII. kerületi polgármestere, Niedermüller Péter az ATV-ben január végén.

 

Senkit, de senkit, de senkit semmilyen formában nem aláztam meg, nem is volt ez a szándékom, erről szó nincs.

Később pedig így magyarázkodott a Gyurcsány-párti városvezető. Niedermüller Péter szerint ő senkit sem bántott meg.

Múlt hét csütörtökön azonban több ezer ember tüntetett ellene az erzsébetvárosi városháza előtt. A demonstrálók zászlókkal, táblákkal és transzparensekkel érkeztek, így tiltakoztak a DK-s politikus kijelentése miatt.

A Fidelitas pedig személyesen kért állásfoglalást a Magyar Helsinki Bizottság társelnökeitől a DK-s politikus kijelentésével a kapcsolatban. Niedermüller állítása ellen a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia is tiltakozott. Azt írták: szomorúan és megdöbbenéssel értesültek arról, hogy 2020-ban Európában, Magyarországon előfordulhat az, hogy nyilvánosan általánosítva keresztény embereket bélyegeznek meg hitük és vallási hovatartozásuk miatt.

A nihilizmus diktatúrájára törekvő ideológia egyik vezérelve eszköze a politikai korrektség, na most ezt a Niedermüller-féle kijelentés ez minden, csak nem politikai korrektség, saját dogmájuknak megfelelően sem, tehát látjuk, hogy ez a kettős mérce létezik.

- erről beszélt Kiss-Rigó László a Hír Tv Credo című műsorában. A szeged-csanádi püspök azt mondta: bár véleményszabadság van, de az már más kérdés, hogy ezt milyen módon fejezik ki. Hangsúlyozta: számos esetben a kereszténységet támadók mutatják a kettős mérce és az álszentség jeleit. Hozzátette, Niedermüller Péter szavai elfogadhatatlanok, és sértik a társadalmi együttélés szabályait.

Credo: A kereszténység megítélése, megjelenítése filmekben és sorozatokban

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint van értelme a békéről tárgyalni Oroszország részvétele nélkül?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!