2024. 10. 07. Hétfő Amália napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Kiss László börtönből letett esküjével alakult meg az óbudai képviselő-testület + videó

Kiss László börtönből letett esküjével alakult meg az óbudai képviselő-testület hétfőn. A polgármester az alakuló ülés ideje alatt fogva tartása helyszínén mondta el polgármesteri esküjét.

  • Kiss László börtönből letett esküjével alakult meg az óbudai képviselő-testület + videó

Bots Dénes jegyző, III. kerület, Budapest: "Tisztelettel köszöntök minden megjelentet Budapest főváros harmadik kerület Óbuda-Békásmegyer önkormányzat képviselő testületének 2024. október 7-ei alakuló ülésén."

A jegyző megállapította, hogy a képviselő-testület 21 fője jelenlétével határozatképes. Így Bots Dénes 8 óra után pár perccel megnyitotta az alakuló ülést.

Mindez az újraválasztott DK-s polgármester fogdából letett esküjével történt. Ugyanis Kiss László mindeközben előzetes letartóztatásban ül vesztegetés gyanújával, ahogyan a kerület korábbi alpolgármestere, újraválasztott képviselője, Czeglédy Gergő is.

Kiss László az aláírt esküokmányát és nyilatkozatát Facebook-oldalán is megosztotta. Amit a polgármester az ülés ideje alatt fogva tartása helyszínén elmondott.

Szerinte a mostani eljárás illeszkedik a „jelenlegi főpolgármester ellen konstruált, úgynevezett "városháza ügyhöz", a célja a főpolgármester, és vele együtt két budai és három pesti kerületi polgármester gyengítése, zsarolhatóvá tétele és esetleges büntetőjogi felelősségre vonása hamis vallomások és a közvélemény manipulációja által” – írta. A polgármester közölte, hogy szerinte politikai bebörtönzöttként van letartóztatásban. Az említett szöveget pedig fel is olvasták az alakuló ülésen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!