2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Komment 22:45

Belföld

Kisebbítenék a családok adó-visszatérítését a baloldalon

A miniszterelnök biztosra ment, egy jól hangzó, de a tavalyi zuhanás után nagyon könnyen teljesíthető célt tűzött ki” – írta tegnapelőtti elemzőcikkében a Hvg.hu.

  • Kisebbítenék a családok adó-visszatérítését a baloldalon

Az egykori vezető gazdasági hetilap egyébként azzal a címmel számolt be a kedvező gazdasági növekedésről, hogy minden rekordot megdöntött, és minden prognózist felülmúlt a magyar gazdaság növekedése a 2. negyedévben

A bevezetőben aztán gyorsan hozzátették, hogy ez nem meglepő. Hasonlóan számolt be az 5,5 százalékos cél közelebb kerüléséről a Portfolio.hu. 

„A vártnál gyorsabb második negyedéves GDP-növekedés még biztosabbá tette azt a kilátást, hogy idén éves átlagban meglesz az szja-visszatérítéshez küszöbnek meghatározott 5,5 százalékos növekedés, és mivel a tényleges növekedés akár hét-nyolc százalék közötti is lehet, a nyugdíjprémiumra is bizonyára számíthatnak az érintettek” – írták cikkükben, melynek címében úgy fogalmaztak:

„Jön a pénzeső a gyerekes családoknak és a nyugdíjasoknak”. 

Már korábban is érzékelhető volt, hogy a családi adó-visszatérítés tervével nem igazán tudnak mit kezdeni a baloldali sajtóban. A Soros-blogként is emlegetett 444.hu-n például múlt hónapban

a gazdagok krumplijának nevezték az intézkedést,

beágyazva ezzel a baloldali pártok szavazatvásárlásról szóló narratívájába. A szélsőliberális portál szerint egyébként Orbán Viktor az egész járvány elleni védekezést – legkésőbb a második hullám tavaly őszi támadása óta – a Fidesz 2022-es választási eredményének rendelte alá. 

Az írásban gyorsan leszögezték azt, hogy „a választások előtti, soha nem látott összegű adó-visszatérítés, vagyis inkább adóajándék közgazdaságilag értelmezhetetlen”.

Sose lennék baloldali közgazdász, de ezen a napon meg főleg nem

– írta a jelenségről közösségi oldalára Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája. 

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

A Napi aktuális vendége Szalai Szilárd a Pesti Srácok újságírója és Sarkadi-Illyés Csaba az Economx újságírója volt, akikkel M. Dobos Marianne műsorvezető ezekről a témákról beszélgetett: A Tisza Párt az európai Néppárthoz csatlakozna, Vitézy Dávid: türelemmel várjuk az újraszámlálás eredményét, Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!