2024. 10. 17. Csütörtök Hedvig napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Komment 17:50

Belföld

KIM: Tehetséges középiskolás diákokat várnak a START Ideathon ötletversenybe

Tehetséges középiskolás diákokat várnak a START Ideathon ötletversenybe - közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) a fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása létrejött programot ismertetve csütörtökön az MTI-vel.

  • KIM: Tehetséges középiskolás diákokat várnak a START Ideathon ötletversenybe

Azt írták: az idei START Ideathon október 14-étől az egész országból várja a 16-20 éves középiskolás diákok jelentkezését. A program célja, hogy ösztönözze a fiatalokat kreatív ötleteik megvalósítására és vállalkozói készségeik fejlesztésére, miközben szakmai támogatást és mentorálást kínál a jövő innovátorainak - tették hozzá.

A pályázatra november 22-ig lehet jelentkezni - jelezték.

A KIM szakmai irányításával a Nemzeti Tehetség Program keretében meghirdetett START Ideathon program újszerű, izgalmas ötleteket, vállalkozói tehetségeket keres a 16-20 éves középiskolás diákok körében.

A START Ideathon ötletverseny célja, hogy a fiatalok vállalkozói kedvét felkeltse és bevezesse őket a vállalkozások világába

- emelték ki.

A közleményben idézték Varga-Bajusz Veronika felsőoktatásért, szak- és felnőttképzésért, fiatalokért felelős államtitkárt, aki arról beszélt: mind a szakközépiskolák, mind a felsőoktatási intézmények esetében fontos a vállalatokkal és a gazdasági szereplőkkel való szoros együttműködés kialakítása.

A vállalkozói tehetségek támogatása, valamint a gyakorlatorienált lehetőségek megteremtése alapvető célja a kormánynak, hiszen a fiatalok sikere a nemzetünk sikere is - fogalmazott. Az ilyen jellegű tehetséggondozó programok pedig karrierutat tudnak felmutatni a diákok számára - hangsúlyozta.

A START Ideathont első alkalommal tavaly, a Minősített Tehetséggondozó Műhelyek bázisain valósította meg a Nemzeti Tehetség Központ. Idén már országosan is, bármely középiskolából pályázhatnak csapatok az Ideathonra október 14-étől.

A tájékoztatás szerint az ötletverseny résztvevői olyan készségeket sajátítanak el, amelyek hosszú távon versenyelőnyt biztosítanak számukra a munkaerőpiacon, így például kreatív problémamegoldást, vagy vállalkozói ismereteket. Folyamatos képzés és támogatás mellett az ötlettől annak vizuális megjelenítéséig, akár egy prototípus kialakításáig is eljuthatnak a pályázók.

A háromhónapos program keretében a Design Terminál szakmai támogatásával a résztvevő diákok tapasztalt mentorok és szakemberek irányításával tanulhatják meg a vállalkozói gondolkodást, a hatékony együttműködést, valamint azt, hogyan formálhatják ötleteiket egy működő megoldássá, akár önfenntartó vállalkozássá.

A tehetségek a program végén a Demo Day-en mutatják be kidolgozott megoldásaikat neves zsűritagok előtt. A győztesek értékes nyereményekben részesülnek, illetve lehetőségük nyílik tovább fejleszteni ötletüket a következő évi START program keretein belül, amely már a kiforrott termékkel, szolgáltatással rendelkező fiatalokat segíti a sikeres vállalkozói piacra lépésben.

A közleményben rámutattak: a már negyedik éve meghirdetett START programcsaláddal a KIM a Nemzeti Tehetség Központtal együttműködve olyan elképzeléseket szeretne segíteni, amelyek fókuszában Magyarország saját erőforrásra épülő fejlesztései állnak és melyek össztársadalmi értéke jelentős. Célja, hogy lehetőséget adjon tehetséges fiatalok számára ötleteik valóra váltására vállalkozás keretében.

A START Programcsalád keretében a korosztályhoz és az ötlet fejlettségi szintjéhez igazodó, személyre szabottabb tapasztalati- és tudásanyag kínálattal egy vállalkozói tehetségút kialakítása a cél. A START Programcsalád a START Ideathonból és a november 25-én megnyíló START programból áll - áll a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!