2021. 12. 04. Szombat Borbála, Barbara napja
Jelenleg a TV-ben:

Vetítő

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 03:00

Belföld

Kiderült: tetten érték a magyar maffiavezért

Betörés közben fogták el a rendőrök a tényleges életfogytiglanra ítélt Magyar Róbertet Spanyolország déli régiójában. A "fekete sereg" bűnszervezet vezéreként körözött bűnözőt a magyar hatóságok azonosították.

– A múlt héten a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ értesítést kapott a spanyol hatóságoktól, hogy Dél -Spanyolországban elfogtak egy vélhetően magyar állampolgárságú személyt, akit bűncselekmény elkövetése közben értek tetten, és akinek az azonosításához a magyar rendőrség segítségét kérték – mondta el a Hír TV híradójának Garamvölgyi László, az ORFK kommunikációs igazgatója.

Nem figyelték meg a családtagokat

Garamvölgyi cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, miszerint a családtagok megfigyelése vezette volna nyomra a hatóságokat. – Az ORFK Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központjának munkatársai leleményességének, és szakmai hozzáértésének köszönhető az, hogy azonnal felismerték, hogy nem kizárt, hogy a nemzetközi elfogatóparancs alatt álló, tényleges életfogytiglanra ítélt személyről van szó.

A nemzetközi körözés alatt álló férfit a múlt héten vették őrizetbe a spanyol hatóságok, de a kiadatása a Spanyolországban elkövetett bűncselekmény miatt akár hónapokig is elhúzódhat.

Házi őrizetből tényleges életfogytiglan

A „fekete sereg” házi őrizetből évekkel ezelőtt ismeretlen helyre szökött vezetőjét, Magyar Róbertet tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték, több társának büntetését pedig súlyosbította a tábla, volt, aki 18 évet kapott. A vád szerint Magyar Róbert adott megbízást az alvilágban Ragyás Tóniként ismert H. Antal megölésére; a gyilkosságot 2003. augusztus 27-én követték el Budapesten, egy III. kerületi játékterem előtt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!