2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Kiderült, kikkel koccintott szilveszterkor Novák Katalin

Novák Katalin köztársasági elnök egyik fő célja a magyar családok képviselete és megerősítése. Ennek szimbóluma volt, hogy az új államfő az első újévi köszöntőjét is családok körében mondta el. Egy roma értelmiségi házaspár gyermeke volt a magyar államfő legfiatalabb meghívottja: Farkas András Boldizsár az új év második napján lesz négy hónapos.

  • Kiderült, kikkel koccintott szilveszterkor Novák Katalin

Metropol beszámolója szerint Farkas András nem először találkozott magyar államfővel. Először még Áder János elnöki időszaka alatt volt jelen egy vezetői ünnepségen, ahol a bajor miniszterelnök vett át magyar elnöki kitüntetést, másodjára pedig akkor járt a Sándor-palotában, amikor Novák Katalin egyetemi tanári kinevezéseket adott át. 

Az első alkalommal a német himnuszt énekelte, a másodikon pedig a magyart. Farkas András ugyanis operaénekes. Most mégsem énekelni ment a köztársasági elnöki hivatalba, hanem feleségével, Antal Szabinával és újszülött gyermekükkel azon családok között kaptak meghívást, akik részt vehettek az államfővel közösen az óév búcsúztatásán, illetve az új év köszöntésén. 

Volt köztük hatgyermekes család és nagyszülői pár is tizenkét unokával, mi pedig a kisfiunkkal mentünk, aki január 2-án lesz négy hónapos. Ő volt az elnöki hivatal legfiatalabb meghívottja

– mondta el a Metropolnak Farkas András, aki nagyon megtisztelőnek érezte a felkérést.

Tízmillió magyar közül egyként az államfővel ünnepelni hatalmas megtiszteltetés. Az pedig, hogy András Boldizsár már ilyen fiatalon részt vehetett egy ilyen eseményen, alighanem örökké része lesz a családi legendáriumnak

– fogalmazott. 

A kisfiunk belesírt az államfői beszédbe. El kellett altatni, hogy az elnök asszony szóhoz jusson, ő pedig türelmesen kivárta, amíg a pici elszenderült. Nagyon emberi volt az egész

– idézte fel az apuka, aki szerint mindez annak is köszönhető, hogy Novák Katalin abszolút családbarát, és tisztában van a gyermekvállalás fontosságán kívül annak nehézségeivel is.

Novák Katalin mellett ott volt egy kétgyermekes család, a Tök család (Tök Barna és Bálint Zsuzsanna, illetve a gyerekek, a 13 éves Tök-Bálint Borka és a 9 éves Tök-Bálint Bottyán). De ott volt az államfő mellett egy édesanya is, aki egyedül neveli két gyermekét: eljött az ünnepi alkalomra Sőreginé Hegedűs Ilona, Sőregi Levente és Sőregi Veronika Klarissza.

Egy nyugdíjas gyógyszerész házaspár, két nagyszülő is ott volt: dr. Bagó György, és dr. Bagó Györgyné dr. Szmodits Edit három gyermeket neveltek fel, 11 unokájuk van.

Az államfő mellett ott volt egy igazi nagycsalád, a Wolf-família is. Wolf Richárd feleségével, Erikával 18 éve él boldog házasságban, hat gyermeket nevelnek. Eljött a koccintásra Wolf Richárd, Wolfné Pásztor Erika, Wolf Máté, Wolf Júlia, Wolf Ágoston, Wolf Johanna, Wolf Mária Teréz és Wolf Péter is. Máté 17 éves, ő a legidősebb, Péter pedig a legkisebb, 5 éves, oviba jár.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!