2021. augusztus 2.,
hétfő, Lehel napja

Kiderült, hol tett nyelvvizsgát Karácsony Gergely

2021. május 14., péntek 21:33

Nyelvvizsgát az egyetem nyelvi lektorátusán tettem - egy cinikus hangvételű bejegyzésben ismerte el a főpolgármester, hogy az ELTE Idegen Nyelvi Lektorátusán kapott igazolást nyelvtudásáról, arra viszont továbbra sem válaszolt, hogy utána követelmény volt-e számára a nyelvvizsga megszerzése.

Pedig a jelenlegi főpolgármester 2007-ben a doktori képzést is elkezdte az ELTE ÁJK Politikatudományi Intézetében, és felsőoktatási intézményben is tanított.

Karácsony Gergely 2004-től először tanársegédi, később pedig adjunktusi pozícióban dolgozott itt, a Corvinus Egyetemen. Ma már a legtöbb esetben az ilyen beosztásokhoz nyelvvizsgát igazoló dokumentumot kérnek, sőt egy alapszakos diplomához is nyelvvizsgát kell bemutatni a hallgatóknak.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Híradónkat korábban arról tájékoztatta, hogy a nyelvvizsga kötelező megszerzését 1996-ban vezették be, az akkor már hallgatói jogviszonnyal rendelkezők számára - így a főpolgármesternek sem - volt előírás a dokumentum megszerzése.

Kíváncsiak voltunk arra, hogy az ELTE doktori iskolájában, illetve a Corvinuson végzett munka során elvárás volt-e a nyelvvizsga megszerzése, de egyelőre csak az utóbbi intézmény ígért későbbi tájékoztatást. Híradónk szerette volna erről megkérdezni a főpolgármestert is, de Karácsony Gergely nem fogadta stábunkat.

A Párbeszéd oldalán 2018-as választások alatt is az volt feltüntetve, hogy Karácsony Gergely rendelkezik Phd. végzettséggel, holott nyelvvizsga hiányában ezt nem szerezhette meg- erre Deák Dániel, a XXI. század intézet vezetője hívta fel a figyelmet Magyarország Élőben című műsorunkban.

HírTV