2024. 04. 22. Hétfő Csilla, Noémi napja
Jelenleg a TV-ben:

Magyarok a Barcáért

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Kiderül, indul-e eljárás a feltárt csalások ügyében

Napokon belül eldőlhet, hogy indul-e nyomozás a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) által két ingatlanalapnál feltárt csalások ügyében. A Bruttónak erről a Kehi kabinetfőnöke beszélt.

Bőcz Sándor azt mondta: az ingatlanalapok befektetőit több mint másfél milliárd forint kár érhette. A hivatal az után kezdett vizsgálódni az ügyben, hogy hét magánnyugdíjpénztár 925 millió forint értékben adott át befektetési jegyeket az állami nyugdíjpénztárnak.

A vizsgálat kiderítette: az ingatlanalapoknál gyakorlat volt, hogy a felvásárlásra kiszemelt ingatlanokat nem az alap, hanem egy offshore cég vásárolta meg piaci áron, majd ezektől a társaságoktól vette meg az ingatlanokat az alap, de már többszörös áron. Az ingatlanokra ráadásul banki hiteleket vettek fel, így a befektetők várhatóan egy fillért sem látnak majd a pénzükből. „Most jelenleg mindkét alap megszűnési eljárás alatt áll. Várhatóan a bankok értékesíteni fogják a piaci ár alatt az ingatlanokat, és a jelzálogjog alatt hozzájuk kerül a befolyt bevétel. Tehát a befektetők, köztük a magyar állam is, várhatóan semmit nem fog kapni a befektetési jegyéért cserébe” – fogalmazott a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal kabinetfőnöke.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Hídpénzbotrány: Mit tud a főpolgármester?

Hídpénzbotrány: Mit tud a főpolgármester?

Másfél milliárd forint közpénzt szivattyúzhattak ki a Lánchíd felújítására szánt összegből, ráadásul a legfrissebb információk szerint ez a tetemes pénztömeg a Karácsony Gergely vezette Városházán landolhatott.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!