2022. 07. 07. Csütörtök Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napi aktuális 06:30

Belföld

Kézi és gépi erővel küzdöttek az „áradás” ellen

Az árvíz okozta károk elhárítására készültek fel önkéntes mentőcsapatok Emődön. A Borsod Abaúj Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felkészítő gyakorlatán kézi erővel és gépekkel is védekeztek egy lehetséges áradás ellen. A három járási mentőcsapat a gyakorlás mellett újabb öt évre szerezhette meg a munkájához szükséges minősítést.

A miskolci, tokaji és szerencsi önkéntes katasztrófavédők a borsod megyei Emődön gyakorolták az árvízi védekezést.

„Munkagéppel készültünk föl, földet szállítottunk a helyszínre, hogy minél zökkenőmentesebben lehessen ezt a munkát elvégezni, és gondoskodtunk a homokzsákok töltéséhez homokról” – ismertette a felkészülésnek otthont adó Emőd polgármester, Fekete Tibor.

A gyakorlat két helyszínen zajlott. Az egyiken kézi erővel úgynevezett nyúlgátat építettek, a másikon gépek segítségével bordás megtámasztással védekeztek egy lehetséges árvíz ellen. A munkát mindkét helyen vízügyi szakemberek irányították. A három önkéntes mentőcsapat nemcsak a vízkárok elhárítására készült fel, a feladat közben egyfajta vizsgát is tett.

„Ez egy újraminősítő gyakorlat három járási önkéntes mentőcsoportnak. A miskolci, a tokaji, illetve a szerencsi járási önkéntes mentőcsoportok vesznek részt ezen a mai foglalkozáson, amelynek a célja egy újabb öt éves periódusra megszerezni az újraminősítésüket alapvető vízkár elhárítási szakterületen való tevékenykedésre” – nyilatkozta Dojcsák Dávid, a BAZ Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A katasztrófavédelem országszerte tart hasonló felkészítő gyakorlatokat. A helyi önkéntes mentőcsapatok kiképzése azért fontos, mert baj esetén ők tudják a leghamarabb megkezdeni a védekezést.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!