2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Kevésbé hideg, de csapadékosabb idő várható január utolsó hétvégéjén

A napokban tapasztalthoz képest kevésbé hideg, de csapadékosabb idő várható január utolsó hétvégéjén. Eső, néhol átmenetileg ónos eső és havazás is várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

  • Kevésbé hideg, de csapadékosabb idő várható január utolsó hétvégéjén

Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Reggel elszórtan, majd átmeneti szünet után észak, északnyugat felől ismét egyre többfelé alakul ki eső, északkeleten havas eső, hó is hullhat. A szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 4 fok között valószínű. A nappali maximumok általában 3 és 9 fok között alakulnak, de északkeleten, északon hidegebb (1-2 fok), délnyugaton enyhébb (10-12 fok) idő is előfordulhat.

Szombaton hajnalra a Tiszántúlon is megszűnik a csapadék, napközben inkább csak az északi megyékben lehet jelentéktelen zápor, esetleg hózápor. Estétől nyugat felől azonban újabb csapadékzóna érkezik; éjszaka a déli megyékben főként eső, átmenetileg esetleg ónos eső valószínű, az ország északi felén azonban havazásra kell számítani. A szél a keleti megyékben megerősödik, sőt ott viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 4 fok között, napközben plusz 3 és 12 fok között alakul a hőmérséklet, az Északi-középhegység térségében lesz hidegebb.

Vasárnap a nap első felében sokfelé várható csapadék; a déli, délkeleti megyékben főként eső, az ország északnyugati felén jellemzően havazás valószínű. Délután az északi megyékben szűnni kezd a csapadék, a Dél-Dunántúlon azonban egyre inkább havazás lesz jellemző. A szél megélénkül, olykor meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 4 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

 

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!