2020. április 3.,
péntek, Buda, Richárd napja

Kevés vadat fogyasztanak a magyarok

Hír TV

2020. február 14., péntek 18:50

A vad- és halfogyasztást népszerűsítenék a szervezők a Fehován, a Fegyver, Horgászat, Vadászat kiállításon a Hungexpon. A szakértők szerint Magyarországon kiváló minőségű a vadhús, a magyarok - ennek ellenére - átlagosan mindössze 30 dekagrammot fogyasztanak évente vaddisznóból, őzből és szarvasból.

A vadászok, horgászok és természetkedvelők legnagyobb hazai találkozója a Fehova. A rendezvény egyik célja a vadhús fogyasztás népszerűsítése. Magyarországon hatezer tonna vadhúst dolgoznak fel évente, ennek döntő része aztán exportra kerül. A hazai fogyasztás mindössze fejenként 30 dekagramm, ami nagyjából két adag ételt jelent.

A vadhúsok közül a legnépszerűbbek a szarvas, az őz és a vaddisznó. A dietetikus szerint, a vadhús nem csak ízletes, de egészséges is, egyebek mellett sokkal magasabb a fehérjetartalma, mint a sertésnek vagy a marhának.

A szakértő hozzátette, a halfogyasztásnak is számos pozitív hatása van. Bár a hazai fogyasztás folyamatosan emelkedik, még mindig elmarad az ajánlástól, amely szerint jó lenne, ha legalább hetente egyszer hal is kerülne az asztalra.

 

Hír TV