2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Európai Híradó 04:00

Belföld

Készítsen elég uzsonnát, ha pénteken indul a Balatonra

Péntektől egy sávba terelik az M7-esen a főváros felől a Balatonra érkezőket. Az autópálya Letenye felé vezető oldalát ugyanis 20 kilométeren felújítják, a munkálatok több mint 200 napig tartanak.

  • Készítsen elég uzsonnát, ha pénteken indul a Balatonra

Egyenetlenségek, úthibák sokasága az M7-es autópálya Balatonvilágos és Zamárdi közötti, 20 km-es szakaszán - ez a szakemberek szerint esős időben különösen balesetveszélyes. A Magyar Közút a teljes felújítás mellett döntött.

„A pályaszerkezetig visszabontják majd a kötő és kopóréteget a kivitelezők, illetve arról is gondoskodunk, hogy a visszabontott burkolatot úgynevezett REMIX technológiával, egy környezetbarát innovatív technológiával később visszaépítsük az útalapnak, és erre fog majd jönni az új kötő és kopóréteg, ez azt is jelenti egyébként, hogy az eddigiekhez képest vastagabb kopóréteget fognak majd teríteni” - mondta el a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs vezetője, Pécsi Norbert.

Bár a főszezonnak már vége, Siófok belvárosában még ilyenkor is lépésben haladnak az autók. A nagy forgalom nem csak a város útjait, hanem az autópályát is jelentősen megterheli, ezért is romlott le az utóbbi időben az állapota. A felújításnak örülnek, mert a turizmus miatt fontos, hogy jó út vezessen a Balatonhoz – mondja Siófok polgármestere.

„Önmagában véve a pályaszakaszok felújítása hosszú távon nem megoldás, az M7-es autópálya a jelenleg zömében két-két sávos autópálya képtelen azt a mennyiségű forgalmat megfelelőképpen lebonyolítani, ami alkalmanként főleg nyári időszakban a Balaton felé tendálódik. Egész egyszerűen három-három sávos megoldásban kell gondolkodni, én azt gondolom” - véli Lengyel Róbert.

A munkálatok pénteken kezdődnek, és várhatóan 210 napon át tartanak. Ez idő alatt Siófok térségében lassabb haladásra, torlódásra számíthatnak a főváros felől érkezők. A felújítás hazai forrásból, 3,4 milliárd forintból valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!