2017. december 12.,
kedd, Gabriella napja

14°

Kémügy: Verest is meghallgatja az ügyészség

PR

2012. szeptember 21., péntek 07:27, frissítve: péntek 09:24

Veres Jánost is meghallgatják a kémügyben – tudta meg a Magyar Nemzet. A lap azt írja: az államellenes bűncselekmény miatt tavasszal indult büntetőperben tanúként hallgatná meg az ügyészség a volt szocialista pénzügyminisztert.

A Gyurcsány-kormány minisztereként Veres János felügyelete alá tartozott a vám- és pénzügyőrség. A Heti Válasz korábban azt írta: a vámosok ferihegyi kirendeltségén tudtak Magyarországra érkező orosz kémekről. Az ügyben a vád szerint a Gyurcsány-kormány titkosszolgálati kara közreműködésével Magyarország érdekeit sértő információk kerülhettek a Nemzetbiztonsági Hivataltól orosz kézbe. A Magyar Nemzet úgy tudja: az ügyben múlt héten tanúként hallgatták meg Ficsor Ádám volt MSZP-s titokminisztert is.

Még április elején előzetes letartóztatásból házi őrizetbe került a Debreceni Törvényszéken tárgyalt „kémügy” első- és harmadrendű vádlottja, a Nemzetbiztonsági Hivatalt (NBH) 2004 és 2007 között vezető Galambos Lajos nyugállományú vezérőrnagy és Püski László vállalkozó. Az ügyben az említett két vádlott mellett Szilvásy György, a Gyurcsány-kormány titokminisztere és Laborc Sándor tábornok, az NBH egy másik volt vezetője ellen emelt vádat a Budapesti Katonai Ügyészség tavaly decemberben.

Forrás: Hír TV, Magyar Nemzet