2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Belföld

Kémügy: a törvényszék cáfolja a Népszava állítását

A Debreceni Törvényszék cáfolja a Népszava állítását, hogy hiányosak lennének a Gyurcsány-kormány titkosszolgálati vezetését érintő kémügy iratai – írja a Magyar Nemzet.

A bíróság csütörtökön elutasította az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának azon kérését, hogy betekinthessenek Szilvásy Györgyék peranyagába. A Debreceni Törvényszék azt válaszolta, hogy rendelkezésre állnak a kémügy tárgyalásainak jegyzőkönyvei, és azokba az eljárásban érintett és arra feljogosított személyek betekinthettek. A sajtóban megjelent eltérő tartalmú információk miatt kellett nyilvánosságra hozni a válaszukat.

A Debreceni Törvényszék katonai tanácsa július 5-én kihirdetett elsőfokú, nem jogerős ítéletében Galambos Lajost, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt főigazgatóját kémkedésért 2 év 10 hónap börtönre, Szilvásy Györgyöt, a Gyurcsány-kormány titokminiszterét felbujtóként elkövetett kémkedésért ugyancsak 2 év 10 hónap börtönre ítélte. Laborc Sándor volt NBH-főigazgató kémkedéssel kapcsolatban, hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás miatt egy év – két évre felfüggesztett – börtönbüntetést kapott. Az ügy iratanyagát 2040-ig titkosították.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!