2024. 07. 25. Csütörtök Kristóf, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Belföld

Kemény civódás indult meg a pécsi baloldali pártok között

Pécsen a jelenlegi baloldali városvezetés létszáma a meglévő 18 fős többségéről ősztől kilenc főre csökken a közgyűlésben, miközben sokkal többen állnának sorba a baloldalon. A BAMA információi szerint az EP-választáson kudarcot vallott Momentum és Gyurcsány Ferenc pártja között már meg is kezdődött a villongás a pécsi közgyűlési helyekért, amiből újra káosz lehet.

  • Kemény civódás indult meg a pécsi baloldali pártok között

A választás éjszakáján a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot kezdték el bűnbakként megnevezni Pécsen a jelenlegi városvezetői oldalon, mondván, ha ők nem indulnak el, akkor több körzetet nyert volna a baloldal. A demokratikus berendezkedéssel ellentétes, a rendszerváltás előtti időket idéző megnyilatkozásnak azonban egy másik olvasata is van: két olyan formáció is külön indult ugyanis a baloldali városvezetéssel szemben, amelyek korábban még vele tartottak. Az egyik a Mindenki Pécsért Egyesület, a másik a Tiszta Kezek Egyesület – írja a Baranya vármegyei hírportál.

A cikk szerint a törés akkor következett be, amikor 2021-ben 12 pontos ultimátumot küldtek Péterffy Attila polgármesternek a saját koalíciós társai, és az MSZP-s körök hatalmi törekvéseit, valamint a demokratikus működést kérték rajta számon.

Ebben akkor tevékenyen részt vett Sajgó György momentumos képviselő, és kiállt Bognár Szilvia mellett, akit Péterffy csapata leváltott az alpolgármesteri tisztségéből. A belső városvezetői konfliktus után aztán Bognár Szilvia kilépett a koalícióból, és két, szintén kilépő társával együtt megalapította a Tiszta Kezek Frakciót, amely mint egyesület most el is indult a választáson. Egy darabig Sajgó György és Pokorádi Gábor momentumos képviselők is kikandikáltak a koalícióból. Ez a húzásuk azonban komoly nyomot hagyhatott a városvezetésben.

A BAMA információ szerint a mostani választáson a képviselő-testületbe listás helyről bejutó Sajgótól most azt várnák el, hogy adja át a helyét valamelyik DK-snak. A helyzet ugyanis most az, hogy a Momentumnak és a DK-nak is két-két képviselője lesz ősszel a közgyűlésben, pedig Gyurcsány Ferenc szeretne a legerősebb lenni ezek közül.

A BAMA úgy tudja, hogy van is adu Sajgóval szemben. Egyrészt nem felejtették el neki, amikor kiállt az általuk lekezelt, megalázott, a városházi mutyikat később feltáró Tiszta Kezek Frakció vezetője, Bognár Szilvia mellett. Másrészt családi körben az egyik önkormányzati cégnél magasabb, középvezetői beosztásban lévő rokona dolgozik a momentumos politikusnak, akinek akár törést is okozhatnak a karrierjében a most még regnáló városirányítók a források szerint.

teljes cikk a Magyar Nemzet honlapján olvasható.

Fotó: BAMA

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Jogi eljárást indít a Patrióták képviselőcsoportja + videó

Jogi eljárást indít a Patrióták képviselőcsoportja + videó

Brüsszelben félnek az őszinte beszédtől, és az erős karakteres patrióta jobboldali politikától – erről beszélt az Európai Parlament korábbi képviselője Tusványoson. Hidvéghi Balázs szerint ezért akarták mindenáron elhallgattatni a jobboldali erőket az EP-ben.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Agrometeorológia: a nyári kapás növényeknek nagy szükségük lenne csapadékra

Agrometeorológia: a nyári kapás növényeknek nagy szükségük lenne csapadékra

A nyári kapás növényeknek ebben az időszakban lenne szükségük a legtöbb csapadékra, de az elmúlt napok záporai csak kevés helyen enyhítették az egyre fokozódó csapadékhiányt és számottevő eső a következő nyolc-tíz napban sem várható; az aszályhelyzet további romlására lehet számítani - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!