2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Kegyetlen iskolai mészárlás Brazíliában

Nyolc embert megöltek, majd magukkal is végeztek a brazíliai iskolai lövöldözés elkövetői. A Sao Paolo-i intézmény két korábbi diákja helyi idő szerint szerda reggel nyitott tüzet az intézményben. Az elkövetők indítéka egyelőre ismeretlen, a hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben.

  • Kegyetlen iskolai mészárlás Brazíliában

A nyomozás eredményére várnak ezek a szülők a dél-kelet brazíliai iskola előtt, ahol szerda reggel két fiatal tüzet nyitott a tanulókra. A lövöldözésben diákok, iskolai alkalmazottak és a közeli boltvezető is meghalt.

A támadók indítéka egyelőre ismeretlen, a hatóságok a fegyveren kívül íjat, nyílvesszőt és robbantásra alkalmas eszközöket is találtak náluk. A rendőrségi jelentés szerint a két fiatal is az intézmény korábbi tanulja volt.

„Épp kicsengettek, pár perccel később pedig hangos robbanást hallottunk. Először azt hittük, hogy petárda és nem foglalkoztunk vele. De aztán az emberek elkezdtek rohanni az épület kijárata felé, kiabálva, hogy valaki embereket öl az épületben. Hallottam, ahogy az egyik barátomat két golyó eltalálta a mellkasán. Nem élte túl, és már nincs köztünk. Jövőre érettségizett volna. A jövő annyira reménytelinek tűnt számunkra. A szülei nagyon szomorúak lesznek, hiszen ő volt a családban az egyetlen gyerek” – mondta egy diák.

A 17 és 25 éves elkövető előbb az épület előtt lőtt rá egy emberre, aztán a szünetben bementek és az épületben folytatták az ámokfutást, végül magukkal is végeztek. A rendőrség körülbelül nyolc perccel a riasztás után érkezett a helyszínre.

„A mai nap életem legszomorúbb napja. A bűnügyi nyomozók és a rendőrség már az iskolában vannak. Megvizsgálják a területet és bizonyítékokat gyűjtenek. És természetesen a vizsgálat után részletesebb információkkal fogunk szolgálni” – tájékoztatott Joao Doria, Sao Paolo állam kormányzója.

A januárban beiktatott brazil kormányfő, Jair Bolsonaro, kampányígéretéhez híven rendeletben enyhítette a fegyvertartás szabályait, azzal a céllal, hogy könnyebbé tegye az önvédelmet a törvénytisztelő polgárok számára. Brazília a világ egyik legveszélyesebb országának számít, ám az iskolai lövöldözések nem gyakoriak: utoljára 2011-ben történt hasonló támadás, akkor Rio de Janeiróban kezdett el lövöldözni egy fiatal, tizenkét gyermek életét követelve.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!