2023. 04. 01. Szombat Hugó napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Célpont 13:05

Belföld

Katasztrófális a tél Nyugat-Európában

Legalább 16 ember halálához, és számos településen szükségállapothoz vezetett a hideg és az erős havazás az alpesi országokban. A bécsi kormány 200 katonát rendelt ki a hó eltakarításához.

  • Katasztrófális a tél Nyugat-Európában

 Helikopter segítségével próbálják lerázni a vastag hóréteget a fenyőfákról Münchentől nem messze, hogy a több tonnás hótömeg ne essen a főúton közlekedő autókra.

Már öt bajorországi kerületben szükségállapotot hirdettek az erős havazás miatt. Az utakon nem lehet közlekedni, sok helyen a vasút sem jár, és szünetel az iskolai oktatás is.

Ezt a délkelet-bajor várost csak lánctalpas katonai járművekkel lehet megközelíteni a napok óta tartó havazás miatt.

A település a német hadsereg segítségét kérte, hogy a több tonnányi havat eltakarítsák az épületek tetejéről, nehogy azok beszakadjanak, megismételve a 2006-os tragédiát, amikor egy jégcsarnok teteje beszakadt, 15 ember életét követelve.

„Csak itt, Berchtesgardenben mintegy 100 tetőről kellett eltakarítani a havat – mondta Franz Rasp, Berchtesgarden polgármestere  Ezeknek a hótömegek nagyon nagy súlyuk van. Priorizálnunk kell az épületeket, és természetesen próbálunk gyorsan dolgozni, hogy az első réteg havat letakarítsuk, mire a következő réteg leesik.”

A településtől északra, Szászországban erdészek vágják a fákat az út mentén.

„A hó több tonna súlyú, ezért elővigyázatosságból eltávolítjuk a fákat, mielőtt azok az úton hajtó autókra dőlnének” – nyilatkozta Kristina Funke, Baerenfels kerületi szóvivője. 

Ennek a hotelnek a személyzeti bejáratát elzárta a lavina a svájci Schwägalpban. Az elmúlt napok rendkívüli havazása miatt az alpesi országban több síelőt is lavina sodort el, nem tudták megmenteni őket.

Ausztria síterepein is lavinaveszélyre figyelmeztetnek. A rendkívüli időjárásnak itt egy 16 éves fiú esett áldozatul, akit a hógörgeteg maga alá temetett.

Salzburg tartományban többszáz háztartás maradt áram nélkül, mert a hó miatt letört ágak vezetékeket téptek le. Sok helyen továbbra is zárva vannak az iskolák, Tirolban pedig településeket zárt el a hó. Meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban sem javulhat a helyzet, a havazás január közepéig tarthat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Elhagyta a kórházat Ferenc pápa

Elhagyta a kórházat Ferenc pápa

Háromnapos kórházi kezelése után hazaengedték a kórházból Ferenc pápát. A katolikus egyházfőt légúti fertőzéssel kezelték a Gemelli-klinikán, s mivel minden lelete negatív, ma haza is engedték.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!