2021. július 23.,
péntek, Lenke napja

Kásler: Mindannyiunknak ki kell állnunk a székelyföldi magyarság jogaiért!

MTI

2020. október 25., vasárnap 16:14

A székelyföldi magyarság jogaiért való kiállásra buzdított az emberi erőforrások minisztere a Facebook-oldalán vasárnap.

Kásler Miklós úgy fogalmazott: a székely autonómia napján megannyi őrtűz lángjának fénye jelzi a székelyföldi magyarság autonómiaigényét. Az őshonos európai kisebbségeket megillető jogoknak az eddigi méltatlan megtagadása a székelyektől pedig kiállásra szólít mindannyiunkat.

Az idei, centenáriumi esztendő arra az összetartozásra emlékezteti a magyarságot, amely oly sok hányattatás ellenére is megtartotta nemzetünket határainkon innen és azokon túl is

- tette hozzá.

Kásler Miklós kiemelte: tiszteletbeli székelyként és Déváról elszármazott családja okán kötelességének érzi, hogy kiálljon az erdélyi magyarságot megillető jogokért és a székely autonómiatörekvések ügyéért. A cselekvésre ezúttal a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által indított aláírásgyűjtés formájában nyílt lehetőség.

"November 7-ig még csaknem két hét áll rendelkezésünkre, hogy európai országokban élő ismerőseink támogatását kérjük a nemzeti régiókért indított polgári kezdeményezés sikeréért"

- hangsúlyozta a miniszter, aki bejegyzését azzal zárta: "álljunk ki nemzetünkért, ha ugyanis mi nem tesszük, mások nem fogják megtenni helyettünk!".

A Székely Nemzeti Tanács 2016-ban nyilvánította október utolsó vasárnapját a Székelyföld autonómiájának napjává.

Kapcsolódó tartalmak:

Még két hét van a Székely Nemzeti Tanács petíciójának aláírására

Szili Katalin: A Székely Autonómia Napja legyen számunkra egy felkiáltójel

MTI