2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

A Hold válaszolt - Portréfilm Bay Zoltánról

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Kásler Miklós: Szlávik János a jelenlétemben adta be Magyarországon elsőként a koronavírus elleni vakcinát

Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológusa a jelenlétemben adta be Magyarországon elsőként a koronavírus elleni vakcinát. Nem sokkal az oltóanyag-szállítmány beérkezését követően az oltási tervben foglaltak szerint egy frontvonalban szolgáló orvos kapta meg a koronavírussal szemben védettséget adó szert.

  • Kásler Miklós: Szlávik János a jelenlétemben adta be Magyarországon elsőként a koronavírus elleni vakcinát

Megérkezett hazánkba az első, Pfizer/Biontech-féle vakcina. A Dél-Pesti Centrumkórháznak adtuk át az oltóanyag szállítmányt, amelyet az oltási tervnek megfelelően elsőként a frontvonalban dolgozó egészségügyi dolgozók kapnak meg.

A tömeges oltási lehetőségére ugyan még várnunk kell, de a mai napon egy fontos lépést tettünk meg a járvány megfékezése tekintetében.

Hazánkban a garantáltan hatásos és biztonságos oltóanyag mindenki számára önkéntesen és ingyenesen lesz elérhető. Addig is tartsuk be a korlátozásokat és járványügyi szabályokat, vigyázzunk egymásra!

Dél-pesti Centrumkórház-főigazgató: Az oltás biztonságos

Az oltás biztonságos, már nagy számban oltottak azzal a világon, és alig volt szövődmény - jelentette ki szombaton a közmédiának a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatója.

Vályi-Nagy István örömét fejezte ki, hogy a 125 éves, eredetileg is fertőzőkórháznak épült Szent László kórházban, - amely a koronavírus-járványban "elsővonalas" intézmény volt, ahol a fertőzötteket ellátták - kezdték meg az oltások beadását Magyarországon.

Úgy látja, a kollégái részéről is erősödik a bizalom az oltás iránt.

A Dél-Pesti Centrumkórházba szombaton megérkezett oltóanyagok felét az ismétlőoltásig elteszik egy mínusz 80 Celsius-fokos hűtőbe. Az oltás előtt ki kell tölteni az információs lapokat, beleegyezési nyilatkozatokat. Az oltás után pedig 15-30 perces megfigyelés következik.

A főigazgató elmondta: első körben a Dél-Pesti Centrumkórház és a környező kórházak intenzív osztályain dolgozókat, majd a sürgősségin dolgozókat oltják, utána az általános osztályok dolgozóival folytatódik az oltás.

Vályi-Nagy István leszögezte: az oltás veszélytelen; és beadását követően 95 százalékban kialakul a védettség. Ezért arra buzdít mindenkit - kollégáit és a lakosságot is -, hogy oltassák be magukat.

 

A katasztrófavédelem is részt vesz a vakcina szállításában

A katasztrófavédelem szállítja a koronavírus elleni vakcinát a Dél-Pesti Centrumkórházból a többi budapesti és vidéki oltópontra.

Góra Zoltán, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójának jelentése szerint a budapesti és a vidéki szállítmányok szombat délelőtt már elindultak a Dél-Pesti Centrumkórházból.

A koronavírus elleni vakcina első szállítmánya szombaton reggel 6 órakor lépte át a hegyeshalmi határt.

A Pfizer-BioNTech oltóanyagát elsőként a Dél-Pesti Centrumkórházba vitték, ezután az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe, a Semmelweis Egyetem Klinikájára, a nyíregyházi Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházba és a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházába szállítják.

 

Kásler Miklós: Szilveszterre újabb 35 ezer adag vakcina érkezik Magyarországra

Újabb 35 ezer adag koronavírus elleni vakcina érkezik december 31-én hazánkba - jelentette be az emberi erőforrások minisztere. § Kásler Miklós azt is elmondta, hogy a kormány több mint 17 millió adag oltóanyagot rendelt, mivel mielőbb szeretné elérni a társadalom nyáj-immunitáshoz szükséges mértékű átoltottságát. A tárcavezető hozzátette, hogy 3000 emberrel hamarosan elkezdődhetnek Magyarországon az orosz vakcina klinikai vizsgálatai is.

A képek forrása: Kásler Miklós Facebook-oldala

Facebook, Hír TV, MTI

 

Kapcsolódó anyagok:

Megérkezett a vakcina Magyarországra

1198 új fertőzött, 118 beteg elhunyt

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!