2021. június 21.,
hétfő, Alajos, Leila napja

Kásler Miklós: Mindenki éljen az oltás lehetőségével!

2021. május 9., vasárnap 08:03

A személyes felelősség fontosságát hangsúlyozva biztatott mindenkit a koronavírus elleni védőoltásra az emberi erőforrások minisztere vasárnap közösségi oldalán.

Kásler Miklós a bejegyzésben megosztott videóban közölte: már a társadalom jelentős része védettséggel rendelkezik a koronavírus ellen.

Ha hozzáadjuk azokat, akik már átestek a fertőzésen és felgyógyultak, akkor körülbelül ötmillió környékén lehet a védettek száma - mondta.

Magyarországon most jött el az a pillanat, amikor mindenki maga döntheti el, kéri-e a vakcinát, és az oltás lehetőségével élve biztosítja immunitását, vagy saját felelősségre vállalja a fertőzés kockázatát - emelte ki.

A miniszter hozzátette: mindenkinek van felelőssége társai iránt.

"Az állam mindent megtett, amit az állam megtehetett" - mondta Kásler Miklós.

 

Kásler Miklós: Minden forgalomba hozott vakcina megfelelő védettséget nyújt

Semmiféle veszéllyel nem jár a 16-18 éves korosztály Pfizerrel való beoltása - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere.

Kásler Miklós az Életközelben című videosorozatban elmondta, hogy hazánkban megkezdődött az oltások védőhatásának átfogó vizsgálata.

A miniszter hangsúlyozta: a klinikai vizsgálatok alátámasztják, hogy a 16-18 közötti fiatalokra is ugyanolyan hatással van a Pfizer/Biontech oltóanyaga, mint a 18 év felettiekre.

 

HírTV, MTI