2021. január 17.,
vasárnap, Antal, Antónia napja

Kárpáti állítja, nem kapott tájékoztatást a büntetőeljárásról

2013. szeptember 14., szombat 12:49, frissítve: szombat 22:02

Állítása szerint eddig nem kapott hivatalos tájékoztatást Kárpáti Zsuzsa volt szocialista képviselő az ellene folyó büntetőeljárásról. Az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet korábbi vezetőjét hűtlen kezeléssel vádolja a Fővárosi Főügyészség.

Eddig nem kapott hivatalos tájékoztatást Kárpáti Zsuzsa volt szocialista képviselő az ellene folyó büntetőeljárásról. Az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet korábbi vezetőjét hűtlen kezeléssel vádolja a Fővárosi Főügyészség. Az ügy másik érintettje Vári Gyula volt vadászpilóta.

„Jellemző a közállapotokra, hogy egy magyar állampolgárnak, akit demokratikus jogállamban megillet az a jog, hogy először értesüljön bármilyen hatóságnak a tevékenységértől, vagy a vele kapcsolatos akár vádemelésről, ezt nekem a televízión keresztül kell megtudni. Ez jellemző a közállapotokra Magyarországon” – nyilatkozta Kárpáti Zsuzsanna a Hír TV-nek.

A két egykori MSZP-s országgyűlési képviselő ellen jelentős vagyoni hátrányt okozó, folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette miatt emeltek vádat. Az ügyészség szerint 2008 és 2010 között fiktív megbízási szerződésekkel nyolcmillió forinttal károsították meg az államot. Kárpáti Zsuzsa tanulmányok készítésére kérte fel Vári Gyulát, a négy dokumentum azonban – az ügyészség szerint – az intézet számára értékelhetetlen volt, mégis kifizették neki a milliókat. Kárpáti tettesként, Vári Gyula bűnsegédként áll majd bíróság elé, mindkettőjük esetében felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kéri az ügyészség.

Forrás: Hír TV