2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy döntő pillanat - Bern, Budapest 1954.

Következik:

Napindító 04:00

Belföld

Karácsonyék megkezdték az elbocsátásokat

Közel két tucat főt – fizikai és szellemi beosztottakat – küldhetett el a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. a minap. Bár Karácsony Gergely főpolgármester korábban azt ígérte, csak vezetői és politikai posztokon folytatnak karcsúsítást, a kirúgások mikéntjére maga a főváros vezetése adott utasításokat.

  • Karácsonyék megkezdték az elbocsátásokat

Budapest főpolgármestere három hete még azt állította, hogy a takarékossági intézkedéseikkel járó „átszervezések” nem érintik a fővárosi cégek szakmai dolgozóit.

Huszonegy felügyelőbizottsági helyet szüntetünk meg, kevesebb vezetői poszt, kevesebb szolgálati autó, racionálisabb és hatékonyabb a működés – hirdette meg Karácsony Gergely november 20-án.

Ehhez képest – a Magyar Nemzet értesülései szerint – 23, többségében fizikai és szellemi dolgozót küldtek el csak a Fővárosi Közterület-fenntartótól (FKF), amely öt másik fővárosi vállalattal közös közműcéggé olvad össze.

Az FKF 17 munkavállaló elbocsátását ismerte el a lap kérdésére, s azt állították, hogy mindössze négy munkavállaló tartozott fizikai állománycsoportba. A vállalat belső működését jól ismerő források azonban arról tájékoztatták a Magyar Nemzetet, hogy többi dolgozó zöme sem vezető beosztású volt, hanem például adminisztratív munkakörökben vagy a humánerőforrás-osztályon láttak el beosztotti feladatköröket.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!