2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Karácsony szerint Márki-Zay egy látnok, amiért már tavaly 500 milliós kampánypénzről beszélt

Márki-Zay Péter azt mondta, hogy véletlenül találta el szinte fillérre pontosan Karácsony Gergely kampányösszegét. Erre reagált a főpolgármester.

  • Karácsony szerint Márki-Zay egy látnok, amiért már tavaly 500 milliós kampánypénzről beszélt

Karácsony Gergely köztéri plakátjainak száma alapján becsülte meg Mráki-Zay Péter a főpolgármesterhez érkező guruló dollárok összegét. Így magyarázta Hódmezővásárhely polgármestere, hogy már az előválasztás után nyilatkozott a Karácsony Gergely mozgalmához beérkezett 500 millió forintos összegről. Az ellenzéki politikus azt mondta: a véletlen műve, hogy a végösszeg is pont ennyi volt. Közben Orbán Viktor szuverenitási kérdésnek nevezte a baloldali pártok külföldi kampányfinanszírozását.

Karácsony Gergely az Index műsorában nem tudott magyarázatot adni arra, hogy Márki-Zay Péter honnan tudott az összegről. Egyszerűen látoknak nevezte a hódmezővásárhelyi polgármestert.

"Valamivel korábban, még az előválasztási kampány idején talán 200 milliót saccoltam, de a vége felé, amikor látszott, hogy ez egy nagyon intenzív, drága kampány, akkor az én szakértői becslésem 500 millió volt" - így védekezett Hódmezővásárhely polgármestere.

"Nem most jöttünk le a falvédőről, az ilyen dajkameséket, hogy a külföldről kapott pénzügyi támogatás nem befolyásolja a baloldalt a politikai döntéseikben, hát ezt mi nem hisszük el, mert a gyerekkorból már kinőttünk" - ezt már Orbán Viktor hangsúlyozta a Kossuth rádióban. A kormányfő azt mondta: a külföldi támogatás szuverenitási kérdés.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kilép az Európai Néppártból a KDNP, ha felveszik a Tisza Pártot + videó

Kilép az Európai Néppártból a KDNP, ha felveszik a Tisza Pártot + videó

A Napi aktuális vendége Pócza István a Batthyány Lajos Alapítvány szakmai programvezetője volt, akivel Velkovics Vilmos műsorvezető többek között ezekről a témákról beszélgetett: agresszívan lökdösődött Manfred Weber munkatársa, amikor a néppárt elnökét akarták kérdezni, kilép az Európai Néppártból a KDNP, ha felveszik a Tisza Pártot.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Tüntetést szervezett Bayer Zsolt a hazánkat sújtó ítélet ellen + videó

Tüntetést szervezett Bayer Zsolt a hazánkat sújtó ítélet ellen + videó

Bayer Zsolt rámutatott: "Fogalmazzuk meg másképp. Ez a világ a Soros-féle nyitott társadalom, a határok nélküli összenyitott világ és az Európai Parlament, a Bizottság és a Bíróság tagjainak nagy részét ugyanaz a vén gazember fizeti. Mi pedig, mi pedig ki fogunk maradni ebből az elmebajból. Ki fogunk maradni bármi áron."
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!