2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 12:55

Belföld

Karácsony körmére égett a parkolási ügy

Háromszázezres fizetésért toboroz parkolóőröket a zuglói önkormányzat, mert holnaptól már saját alkalmazottakkal kellene ellátnia ezt a feladatot. A Fidesz budapesti szóvivője tegnap felszólította Karácsony Gergely (Párbeszéd) zuglói polgármestert, a baloldal főpolgármester-jelöltjét, hogy mielőbb tájékoztassa a lakosságot a kerületi parkolás ügyében.

  • Karácsony körmére égett a parkolási ügy

Havi bruttó 300 ezer forint alapbérért, évi 200 ezer forint kafetériajuttatásért, korlátlan hívás- és internethasználattal, utazási támogatással, munkaruhával és BKK-bérlettel foglalkoztatna parkolási ellenőröket határozatlan idejű munkaviszonyban a Zuglói Polgármesteri Hivatal.

A Karácsony Gergely (Párbeszéd) vezette, pénzügyileg az összeomlás szélén lévő – gyakorlatilag fizetésképtelenség határán álló – kerület rohamtempóban keres munkatársakat mind az önkormányzat honlapján, mind az állásportálokon, de még apróhirdetési oldalakon is.

A leendő parkolóőröknek ajánlott, kedvezmények nélkül mintegy 200 ezer forintos nettó fizetés megegyezik egy pályakezdő pedagógus bérével, de sok, jóval nagyobb megterhelést jelentő fizikai munka – raktáros, csomagoló, rakodó, sofőr – bérezésével is versenyképes. Vidéki viszonylatban pedig mindenképpen jó keresetnek számít, ezért is toboroznak a környező megyékben is.

A Magyar Nemzet értesülése szerint a múlt hétig mindössze néhányan jelentkeztek a május vége óta futó hirdetésekre, pedig nagyon kellenének: a zuglói képviselő-testület döntése értelmében ugyanis holnap reggeltől már az önkormányzatnak kell ellátnia a zuglói fizetőparkolással összefüggő feladatokat.

– Szerdán újabb fejezet nyílik a zuglói parkolási ügyben, ugyanis lejár a parkoló­órák üzemeltetésére és a parkolás ellenőrzésére kötött szerződés, ami egyebek mellett azt jelenti, hogy azok a parkolóőrök, akik eddig ellenőrizték a cédulákat, leteszik a munkát – közölte Zsigmond Barna Pál tegnapi sajtótájékoztatóján.

A nagyobbik kormánypárt budapesti szóvivője úgy fogalmazott: a Fidesz mielőbbi választ vár a zuglói polgármestertől arra, hogy milyen intézkedéseket tett az ügyben. – Hajlandó lesz végrehajtani a testületi határozatot, és ingyenes lesz a zuglóiaknak a parkolás, ahogy egyébként június 13. óta lennie kellene? – kérdezte Karácsony Gergelyt a fideszes politikus.

Zsigmond Barna Pál azt is mondta: Karácsony Gergely alkalmatlansága egyre szűkülő zsákutcába viszi Zuglót. – Miközben a botrányos parkolásüzemeltetési szerződéseken keresztül napi egymillió forint folyik el, a polgármesterről úgy pattannak le az érdemi megoldási javaslatok, mint egyszeri szocialista az ajtóról – fogalmazott a politikus Kunhalmi Ágnes MTVA-székházban történt esetére utalva.

Jelezte: Karácsony Gergely sem a szerződések felmondásáról, sem a zuglóiak ingyenes parkolásáról szóló határozatot nem hajtotta végre, pedig maga is megszavazta azokat májusban. – Sőt, ez nem először történik, már 2017-ben is született döntés arról, hogy száz óra ingyenes lesz a kerületben, aminek a végrehajtását szintén halogatja – tette hozzá.

Közben a baloldal főpolgármester-jelöltje a 444-nek adott interjút. Karácsony Gergely a lapnak azt mondta, érdeklődés hiányában nem fordult a nyilvánossághoz a botrányos parkolási szerződés miatt.

Tarlós István főpolgármester pedig azt mondta, egy hete sikerült megegyeznie Orbán Viktor miniszterelnökkel, hogy „kinyitják a vitát és az egyeztetést a parkolás központosításáról” – közölte az MTI a főpolgármester M1-nek adott interjúja alapján.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!