2021. március 9.,
kedd, Franciska, Fanni napja

Karácsony Gergely újra bojkottálja a Hír Televíziót

Hír TV

2020. május 27., szerda 15:10, frissítve: szerda 18:20

Újra bojkottálja Karácsony Gergely a Hír Televíziót. A főpolgármester még februárban hirdetett bojkottot, miután azt állította, hogy a kitörés napi riportunkban a nácikat mentegettük. Ugyanakkor az eseményekről korrekten tudósítottunk. A főpolgármester azóta többször megszegte a kizárólag ellenünk meghirdetett hallgatást, most viszont nem válaszolt a nagykörúti kerékpársávokra vonatkozó kérdésünkre.

Trükközik a rezsitámogatással Karácsony Gergely-erről ír a Magyar Nemzet. A lap emlékeztetett, hogy a főpolgármester kampányígéretében 20 ezer forintos rezsitámogatást ígért a távhőt használó nyugdíjasoknak és rászorulóknak, azonban nem lehet látni, hogy ezt hogyan kapják meg az érintettek. A Magyar Nemzet kiemelte, a költségvetésben erre elkülönített 200 millió forintos keretösszeget a volt SZDSZ-es Győri Péter által vezetett hálózat Alapítványnak utalná át a főpolgármester.

A fővárisi Fidesz frakció szerint azonban a Karácsony által ígért juttatást lehetetlen kivitelezni, mert akkor csak tízezer forint jutna egy háztartásra.

Láng Zsolt hozzátette, hogy ezt a 2000 forintot is csak szeptembertől utalják, ami összesen nyolcezer forintot jelent az évben, a megígért húszezer helyett. Az ügyről kérdeztük volna Karácsony Gergelyt is, azonban a főpolgármester újra bojkottot hirdetett televíziónk ellen. A városvezető már februárban is megtette ugyanezt, amit azóta többször is megszegett. Az átláthatóságot és sajtószabadságot rendszeresen hangoztató politikus most újra nem válaszolt kérdésünkre.

A főpolgármestert megkérdeztük arról is, hogy véglegesek maradnak-e a Nagykörúton és az Üllői úton felfestett kerékpársávok, de arra sem kaptunk választ.

Karácsony Gergelytől azt sem tudtuk meg, hogy meddig halasztja a Lánchíd felújítását, ami a szakértők szerint legfeljebb két évet bír ki ebben az állapotban. A felújítás csúszása pedig tovább növeli a kivitelezés költségeit.

Hír TV