2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Karácsony Gergely nyitott városházát ígér

Budapestnek szolidárisabbnak, kreatívabbnak és zöldebbnek kell lennie, ehhez közös döntéshozatal és közös főváros kell - hangsúlyozta Karácsony Gergely, a Párbeszéd főpolgármester-jelöltje szombaton programbemutató rendezvényén.

  • Karácsony Gergely nyitott városházát ígér

A politikus tízpontos javaslatot állított össze, amelyet társadalmi vitára is bocsát, mert - mint fogalmazott - olyan városvezető akar lenni, aki képviseli a közös akaratot, de nem hiszi, hogy azt neki egyedül kell kitalálnia.

Karácsony Gergely programjában első helyen szerepel a demokratikus működés erősítése, amelynek érdekében a Fővárosi Közgyűlés állampolgári javaslatokat is tárgyalna, és létrehozná a városháza lakók felé való kinyitásával, közpark létrehozásával a Budapest Agórát.

A nyitott városháza azt üzeni, hogy nyitott a városvezetés– mondta. Kiemelte még a megkötött szerződések, közérdekű adatok átláthatóságának biztosítását is.

A politikus programjában több pontban is foglalkozik a klímapolitikával, környezetvédelemmel. Karácsony Gergely fontosnak tartja a faállomány megóvását és fejlesztését, a szmogriadó-rendelet módosítását és olyan területek kijelölését is, ahova környezetszennyező autóval nem lehet behajtani. Emellett a klímavédelmi alap forrásait egy klaszteren keresztül használná fel.

A politikus megakadályozná, hogy a mostani zöldterületeket építési területté lehessen nyilvánítani, a főépítész mintájára főkertészt nevezne ki, és megőrizné a Városliget és a Római part eredeti formáját.

A legtöbb tennivaló Karácsony Gergely elmondása szerint a közlekedés területén van. Hangsúlyozta: elektromos buszok beszerzésével folytatni kell a buszállomány cseréjét, és Pesten is folytatni kell a fonódó villamoshálózat kiépítését. Megemlítette emellett a városrészeket összekötő kerékpárutak építését is.

Zugló jelenlegi polgármestere főpolgármesterré választása esetén a lakhatási helyzeten úgy javítana, hogy 4,5-ről 10 százalékra emelné a bérlakások arányát, lakásügyi ombudsmant nevezne ki, a lakbért pedig az önkormányzati lakások esetében jövedelmi helyzethez igazítanák.

Karácsony Gergely hangsúlyozta, hogy Budapesten leállt a gazdasági növekedés, amit újra be kell indítani, ehhez innovatív gazdaságra van szükség, a most nem használt ipari területeket újra kell hasznosítani.

Budapestnek a tudás alapú gazdaságba való átmenet nyertesének kell lennie - hangsúlyozta. Mindezek mellett Karácsony Gergely szoros együttműködést alakítana ki nyugat-európai városokkal, így olyan uniós forrásokhoz is hozzáférnének, amelyek a kormánytól függetlenül is elérhetőek.

A programbemutatón részt vett Horváth Csaba, az MSZP főpolgármester-jelöltje és Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselő, az MSZP budapesti választmányának elnöke mellett a Párbeszéd országgyűlési képviselőja, Szabó Tímea, Tordai Bence és Kocsis-Cake Olivio is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Újabb feljelentés Magyar Péter ellen

Dúró Dórának a parlament folyosóján annyit mondott, kezét csókolom, de nem egyeztetett vele - így reagált Kocsis Máté az atv.hu-nak, miután Magyar Péter azt állította, hogy Kocsis és Dúró rendszeresen egyeztet.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Menczer Tamás: Megvan a 20.000 aláírás! + videó

Menczer Tamás: Megvan a 20.000 aláírás! + videó

Néhány óra alatt összegyűjtötte az európai parlamenti választáshoz szükséges húszezer aláírást a Fidesz–KDNP - jelentette be a kormánypártok kommunikációs igazgatója. Menczer Tamás azt mondta: a munkát folytatják, a cél, hogy minél több emberhez jussanak el.
A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

A pécsi buszok járműcseréje bíróságon végződött + videó

Április 30-án hirdeti ki másodfokú határozatát a Pécsi Ítélőtábla, a buszos ügy néven ismert perben. A vádirat szerint az eredeti árnál 666 millió forinttal többért vett Pécs használt tömegközlekedési járműveket. Első fokon a vádlottakat felmentették.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!