2021. 12. 08. Szerda Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Belföld

Karácsony Gergely Borsodba megy, hogy a baloldal Budapestet Judapestnek nevező antiszemita jelöltje mellett kampányoljon

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere szombaton Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe utazik, hogy a baloldal helyi jelöltje, Bíró László mellett kampányoljon. Karácsony támogatása azért is megdöbbentő, mert azok után áll ki személyesen Bíró mellett, hogy az antiszemita jelölt Budapestet egyszerűen "Judapestként" emlegette - írja az origo.hu.

A baloldali pártok együttesen jelölték a rengeteg botrányt okozó, munkavállalóinak nem fizető, antiszemita Bíró Lászlót a szerencsi-tiszaújvárosi választáson. Támogatásától még az után sem léptek vissza, hogy több baloldali értelmiségi szólított fel erre.

Bíró Lászlóról augusztusban derült ki, hogy több zsidógyűlölő bejegyzést is írt Facebookon. Budapestet "Judapestnek", a zsidó származású turistákat "tetűcsúszdásoknak" nevezte

- írja a portál.

Bíró Lászlót - miután pártjában, a Jobbikban akkora a káosz, hogy még elnököt sem tudtak rendesen választani - a baloldali pártok közösen jelölték. Az utóbbi időben több baloldali politikus is személyesen kampányolt Bíró mellett, például Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármesterének személyes támogatása még a többi pártvezetőénél is megdöbbentőbb, hiszen ő annak a városnak a vezetője, amelyet Bíró "Judapestnek" minősített.  

Ennek ellenére úgy érzi Karácsony, hogy személyesen kell kiállnia a náci eszméket valló Bíró László mellett.

Az Origo levelet írt Karácsony Gergelynek, amelyben megkérdezték, hogy

"miért érzi úgy Budapest főpolgármestereként, hogy a nyíltan antiszemita, Budapestet Judapestnek, a zsidó turistákat tetűcsúszdásoknak nevező Bíró Lászlót kell támogatnia?"

A cikk megjelenéséig Karácsony Gergely nem válaszolt.

origo.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!