2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Magyar retró 1. 11:00

Belföld

Karácsony azt javasolja, hogy a főváros ne támogassa az atlétikai vb megrendezését

A főpolgármester azt javasolja, hogy a Fővárosi Közgyűlés vonja vissza a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezéséhez adott hozzájárulását.

  • Karácsony azt javasolja, hogy a főváros ne támogassa az atlétikai vb megrendezését

Karácsony Gergely csütörtök reggel - a tervezett Diákváros helyszínéről bejelentkezve - azt mondta: a kínai Fudan Egyetemmel kapcsolatos törvénnyel a kormány megszegte azt a 2019-ben kötött megállapodást, amelynek részeként a főváros hozzájárulását adta a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezéséhez.

A kormánynak fontosabb a Fudan Egyetem, mint a Diákváros, vagyis az, hogy vidéki hallgatóknak legyen Budapesten megfizethető lakhatásuk - jelentette ki. "Ideje, hogy ne maradjon válasz nélkül ez a gaztett" - fogalmazott.

A közgyűlésnek ezért azt javasolja, hogy a jövő heti ülésen vonja vissza a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezéséhez szükséges fővárosi hozzájárulást - közölte a főpolgármester.

Üzent a DK is

A Demokratikus Koalíció fővárosi frakciója azt üzeni a kormánynak: "ha nincs Diákváros, akkor nincs atlétikai vb sem!" - mondta a párt budapesti képviselőcsoportjának vezetője, főpolgármester-helyettese csütörtökön, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Gy. Németh Erzsébet emlékeztetett, a kormány és a főváros megállapodott, hogy a kabinet megépíti a Diákvárost, cserében Budapest rendezi a 2023-as atlétikai világbajnokságot.

A kormány ezt a megállapodást megszegte, amikor a "Diákváros helyét átadta a Fudan kínai kommunista egyetemnek" - jelentette ki az ellenzéki politikus.

Kiemelte, a DK ezért azt kezdeményezi a Fővárosi Közgyűlés jövő heti ülésén, hogy Budapest álljon el a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezésétől.

"Nem fogunk egy olyan megállapodást betartani, amelyet a kormány nekifutásból rúgott fel" - fogalmazott Gy. Németh Erzsébet.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!