2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Karácsony: Akár az MSZP-vel szemben is indítunk jelöltet

Akár az MSZP-vel szemben is indítana főpolgármester-jelöltet az Együtt–PM – mondta Karácsony Gergely, a Hír Televízió Versus című műsorában. A szövetség elnökségi tagja szerint csak akkor lehet közös ellenzéki jelöltet indítani, ha azt a személyt mindenki elfogadja. A szocialisták nem hajlandóak nyilatkozni, az LMP pedig az európai parlamenti választásokig nem akarja nevesíteni jelöltjét.

Szétesőben az országgyűlési választások előtt megköttetett összefogás a baloldalon. Az Együtt–PM elnökségi tagja a Versusban azt mondta: nem ragaszkodik közös főpolgármester-jelölthöz, akár szövetségese ellen is indítana valakit.

– Az MSZP-jelölttel szemben elindulni készen vagyunk, ez nem kérdés. Más dolog, hogy én abban látok fantáziát, hogy találjunk közösen egy jelöltet, de akkor azt közösen kell keresni. Hogyha az MSZP úgy gondolja, hogy ő elég erős Budapesten, hogy a saját jelöltje megnyeri a választást, akkor hajrá – mondta Karácsony Gergely.

Az összefogás másik pártja viszont még nem tartja kizártnak, hogy ezúttal is közös jelöltben állapodnak meg. „Ha van olyan jelölt, aki képes legyőzni Tarlós urat és jó főpolgármester-jelölt lesz, akkor teljesen mindegy, hogy mely pártból van” – tette hozzá a DK-s Molnár Csaba.

A szocialisták napok óta nem akarnak nyilatkozni a kérdésben. Horváth Csaba múlt héten még saját magát nevezte meg az MSZP főpolgármester-jelöltjeként, de hozzátette, ha lesz nála alkalmasabb személy, akkor visszalépne, ám szerinte egyelőre ilyen nincs.

– Az MSZP jelöltje én vagyok, ahogy említettem, egyhangúan támogatott ebben a pártom és támogat jelenleg is. Minden olyan információ, ami ennek a kibővítéséről szól, kell, hogy jelezze azt a nyitottságot, ha egy szélesebb összefogás értelmében egy olyan civil jelöltet tudna találni az összefogás bármely szereplője, ami garantálja a budapesti kormányváltást, akkor azt érdemes megfontolni – tette hozzá Horváth Csaba.

„Nekünk most az európai parlamenti választások a fontosak. Nem gondoljuk, hogy az európai parlamenti kampánynak valamilyen ilyen előzetes helyosztó mérkőzésének kellene lenni, ez félreértés, szerintünk nem most kell erről beszélni” – jelentette ki Meszerics Tamás. Az LMP az európai parlamenti választások után foglalkozik a főpolgármester-jelölt kilétével. Schiffer András azonban a Népszabadságnak az őszi választásról szólva azt mondta: a Fidesz kétszer már kétharmadot kapott a baloldal jelöltállítási bohózata után, ha nem akarnak még egyszer vereséget szenvedni, akkor abbahagyják a politikus-castingot.

„Én úgy tudom, hogy elnökségi döntés még nem született az önkormányzati választásokkal kapcsolatban” – szögezte le Mirkóczki Ádám. A Jobbik sem döntött még. A Fidesz viszont a múlt héten már megerősítette: amennyiben Tarlós István újra indul a főpolgármesteri posztért, ők támogatják majd.

Tekintse meg a teljes műsort:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Április 17. és május 29. között országos road-showra indul a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a Kavosz, amihez médipartnerként kapcsolódik a Világgazdság is. A Napi Aktuálisban arról kérdeztük Szajlai Csabát, a Figyelő és a Világgazdság főszerkesztőjét, hogy mi a témája ennek a beszélgetéssorzatnak. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!