2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Karácsony a svédekkel példálózik, pedig Stockholmban imádják a kikötők hangulatát

  • Karácsony a svédekkel példálózik, pedig Stockholmban imádják a kikötők hangulatát

Karácsony Gergely többször is hivatkozott városvezetési témákban a svéd példákra, ám úgy tűnik, egy nagyon fontos területen nem veszi figyelembe a stockholmi modellt – ami még a skandinávokat is alaposan meglepte.

Budapest főpolgármestere egy váratlan döntéssel kitiltaná a hajók nagyrészét a belvárosból, mert szerinte megkeseríti a lakók életét és elcsúfítja a panorámát.

Karácsony Gergely és csapata az elmúlt években több alkalommal is Svédországot hozta fel mintaként egy-egy döntés előtt. A Vision Zero koncepciót annak kapcsán említette a főpolgármester, hogy szeretné nullára csökkenteni a városban közlekedési balesetben elhunytak számát, a magát szerényen csak várostervezőnek tartó, valójában Karácsony Gergely kabinetfőnökeként dolgozó Balogh Samu pedig Stockholm mintaszerű barnamezős fejlesztéséről írt.

 

 

A teljes cikket a Mandiner oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!