2020. december 1.,
kedd, Elza napja

Káosz és dugó a Nagykörúton

Hír TV

2020. szeptember 6., vasárnap 18:45

Továbbra is káosz és dugó van a Nagykörúton. Karácsony Gergely az iskolakezdés előtt egy nappal jelentette be, hogy finomítanak a körúti kerékpársávokon. A tervezés és a kivitelezés ugyan még várat magára, mert a főpolgármester azt ígérte, hogy csak szeptember közepén változik a forgalmi rend. Az autósok mellett már az ellenzéki pártok is bírálták Karácsonyt a kerékpársávok miatt - aki ígéretével ellentétben csak utólag kérdezte meg a budapestieket.

Türelemjáték – így hívják a nagy fővárosi tárasasjátékot, amit lánykori nevén még nagykörúti közlekedésnek neveztek.

Kedden becsengettek – ez volt az év egyik legforgalmasabb napja. Oviba, suliba és munkába siettek az emberek. Vagy inkább siettek volna, haladni alig lehetett– ehelyett araszolás, várakozás, és dugó volt a fővárosban.

Karácsonyt a bringasávok miatt már az ellenzék is kritizálta.

Karácsony Gergely végül visszavonulót fújt, de az Üllői úton és a Villányi úton maradnak a kerékpársávok – a Nagykörúton pedig felemás megoldás született.

Fürjes: Karácsony üldözi az autósokat

Karácsony azt mondta, hogy szeptember közepére helyre áll a körúti közlekedési rend. Főpolgármesteri kampányában azt is ígérte, hogy minden jelentős változás előtt kikéri a Budapestiek véleményét, ám a kerékpársávok esetében ezt csak utólag tette a BKK weboldalán. A fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár szerint Karácsony üldözi az autósokat.

Fürjes Balázs emlékeztetett arra, hogy semmiféle konzultáció, társadalmi párbeszéd, szakmai előkészítés, hatástanulmány nem előzte meg Karácsony döntését.

A témával részletesebben foglalkozunk a ma 19 óra 30 perckor kezdődő Budapesti Srácok című műsorunkban.

Hír TV