2021. április 18.,
vasárnap, Andrea, Ilma napja

Káosz a maszkviselés szabályozása körül Vácon

Hír TV

2020. november 17., kedd 18:11

Nem egyértelmű a közterületi maszk-viselés szabályozása, az ellenzéki vezetésű Vácon. A polgármester ugyanis csak ajánlást fogalmazott meg a kérdésben, nem tette kötelezővé. Az egyik fideszes képviselő ugyanakkor azt állítja: értesülése szerint született határozat a maszk-viselésről, de az csupán a polgármesteri hivatalban van kifüggesztve, az ügyfélfogadás pedig jelenleg csak bejelentkezés alapján lehetséges.

Van aki nem hord, van, aki hord. Nagyjából ennyi a biztos a váci közterületeken ami a maszkhasználatot illeti. Matkovich Ilona, az ellenzéki összefogás polgármestere november 11-én jelentette be, hogy Vácon csupán ajánlást fogalmaz meg a kötelező maszkhasználatról, azóta senki nem tudja biztosan, hogy kell-e hordani a maszkot, vagy sem.

A vonatkozó kormányrendelet a tízezer fő fölötti településeken a polgármester hatáskörébe utalta a köztéri maszkhasználat szabályozását. Vác polgármestere közösségi oldalán azt írja, hogy november 15-e után felülvizsgálja az ajánlott maszkviselést, ám azóta nem tájékoztatott arról, hogy ez megtörtént-e. Mokánszky Zoltán, a város egyik fideszes önkormányzati képviselője azt mondja, ő is csak hallomásból értesült arról, hogy állítólag megvan a rendelet.

A közterületi maszkviselés szabályozása városonként változik, egyre több polgármester dönt azonban a kötelező maszkviselés mellett.

 

Hír TV