2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Kálmán Olga hazugságáról rántotta le az Origo a leplet

Kálmán Olga egyértelműen hazudott a csütörtöki sajtótájékoztatóján, amikor azt állította, hogy azért nem ment el az ellenzéki előválasztás szerdai eredményhirdetésére, mert nem kapott meghívást – mindez abból az Origo birtokába üzenetváltásból derült ki, amelyet Kálmán folytatott.

  • Kálmán Olga hazugságáról rántotta le az Origo a leplet

Egy, az Origo birtokába került üzenetváltás bizonyítja, hogy Kálmán Olga és a Demokratikus Koalíció napok óta mellébeszél azzal kapcsolatban, miért nem ment el a jelöltjük az előválasztás lezárása utáni közös sajtóeseményre. Mint ismert: Gyurcsány és Gyurcsányné főpolgármester-jelölt jelöltje azt állította, hogy nem hívták meg, miközben a meghívást már szerda délben elküldték neki, és 14:27-kor azt látta is a csevegőprogram szerint.

Vagyis, három és fél órával a sajtótájékoztató előtt. A ködösítésben nemcsak Kálmán Olga járt az élen, hanem Gréczy Zsolt, a DK frakciószóvivője is, aki szerdán még ruhaproblémákkal magyarázta a távolmaradást, amit egy nappal később maga Kálmán Olga cáfolt meg. Érthetetlennek tűnik, legalábbis első pillantásra, miért került a bukott műsorvezető egy ekkora hazugságspirálba – írja az Origo. Az üzenetet egy olyan személy küldte Gyurcsány jelöltjének, aki a Párbeszéd (vagyis a Karácsony-párt) sajtóosztályán dolgozik. Az illető az üzenetét még szerdán délben küldte el Kálmán Olgának, személyes Facebook-oldalára, mégpedig azt írta, hogy az eredményhirdetés várhatóan 18 órakor lesz a Benczúr utcában. És hogy utána a jelöltek ott sajtótájékoztatót tartanak. Kálmán Olga az üzenetet 14:27-kor látta.

Az egész beszélgetés az alábbi képkivágásunkban jól látható (a Párbeszéd sajtóosztályán dolgozó üzenetküldő telefonszámát a beszélgetés végén kihúzta az Origo).

 

Forrás: Origo

Nem kaptam meghívást az előválasztás eredményhirdetésére, ezért nem mentem el

– mondta Kálmán Olga csütörtökön a DK irodájában megjelent újságíróknak, ennek azonban a fenti messenger üzenet totálisan ellentmond. Kálmán Olga – az Origo információi szerint – képtelen volt elviselni a megalázó vereséget, hiszen egy éven belül bukott televíziósból bukott politikus lett. Ráadásul politikai megsemmisülése rekordgyorsan történt: 27 nap alatt. Képtelen volt tehát feldolgozni újabb kudarcát, és összeomlott. Az ATV-ben a műsorvezető meg is kérdezte tőle – nem véletlenül, természetesen –, hogy hisztériázott-e, miután megtudta, hogy kikapott, vagyis emiatt nem ment-e el a sajtótájékoztatóra. Kálmán Olga azt a választ adta, hogy ő még soha életében nem hisztériázott.

Origo

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!