2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Belföld

Jövő ősztől veszi fel a versenyt az állam a magáncégekkel

Először a lakossági energiaszolgáltatásban kezd versenyezni az állam a magáncégekkel. Az első nemzeti közműszolgáltató holding jövő ősztől működhet, a vállalat áramot, gázt és távhőt kínál majd a fogyasztóknak.

A cégalapítást és a piacra lépést Németh Lászlóné volt fejlesztési miniszter felügyeli majd – tudta meg a Hír TV a kancelláriaminisztertől egy makói kampányrendezvény után. A vízre, a csatornára és a szemétszállításra is lesz külön állami cég, de az később indul majd.

– Ez ugyanolyan szolgáltató lesz, mint bármelyik más szolgáltató, aki ma a piacon van, föl fogjuk venni a versenyt a nagy áram- és gázszolgáltatókkal, és az ajánlatunknak piaci körülmények között, a versenyben kell megvernie az áram- és gázszolgáltatókat, tehát nem lenyomni akarjuk őket állami eszközökkel, hanem piaci alapon akarjuk megnyerni minél több fogyasztónak a bizalmát. Azt remélem, hogy jövő ősszel önök is már az első nemzeti közműszolgáltatónak lesznek az ügyfelei, hiszen olcsóbb áramot és olcsóbb gázt fognak kapni, jobb szolgáltató színvonalon – mondta Lázár János.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!