2024. 05. 24. Péntek Eszter, Eliza napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:45

Belföld

Jönnek a fajvédő konferencia szervezői

A tiltás ellenére Budapestre jönnek a fajvédő konferencia szervezői – tudatta videoüzenetében az amerikai szélsőjobboldali szervezet elnöke.

A belügyminiszter hétfőn tiltotta be a rendezvényt. Az amerikai szélsőjobboldali szervezet a hét végére tervezte a budapesti konferenciát. A Belügyminisztérium szerint azonban a nyíltan rasszista ideológiát képviselő szervezet rendezvényének előadói a fajelmélet hirdetői, véleménynyilvánításuk ezért alaptörvénybe ütköző. Pintér Sándor utasította az országos rendőrfőkapitányt, hogy a rendezvényt minden rendelkezésére álló törvényes eszközzel akadályozza meg, és kezdeményezze a konferencia közismerten rasszista nézeteket terjesztő előadóival szemben a beutazási és tartózkodási tilalom elrendelését.

A konferencia főszervezője szerint ugyanakkor a magyar kormány sért törvényt, amikor betiltja a véleményük kinyilvánítását. „A konferenciánk lehetőséget jelent majd a magyaroknak és a világ más országaiból érkezőknek, hogy szabadon összegyűljenek és előadják a gondolataikat. Ezeket a jogokat egyértelműen garantálja minden magyar állampolgárnak a nemrég életbe lépett alaptörvény. Már maga az elképzelés is nyomasztó, hogy a magyar miniszterelnök, akinek állítása szerint fontosak az európai, pluralista értékek, egyáltalán beszél arról, hogy cenzúrázná a magyarok és a nemzetközi vendégek beszédét. A szavaknak erejük van. Én pedig csak arra tudok következtetni, hogy Orbán Viktor és a többiek, akik támadják a konferenciánkat, félnek a mondandónktól” – közölte Richard Spencer, a National Policy Institute elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Összeomolhatnak Magyar Péter néppárti álmai + videó

Összeomolhatnak Magyar Péter néppárti álmai + videó

A Tisza Párt alapítója egy elnyomó rendszert szolgált ki és a CÖF-CÖKA ebben az ügyben levelet is írt az összes néppárti képviselőnek, ha lehet tartsák magukat a saját álláspontjukhoz, miszerint az Európai Néppárt nem támogat senkit, ha kiszolgálta a kommunista diktatúrát - derül ki a Vezércikkből.
Reagált az adóhatóság Karácsony Gergely kirohanására

Reagált az adóhatóság Karácsony Gergely kirohanására

A politikus azután fakadt ki, hogy házkutatást tartott a Nemzeti-Adó és Vámhivatal Karácsony Gergely jogi főtanácsadójánál és ügyvédjénél. Nem mellesleg a nyomozók nemrégiben a Mediawork szerkesztőségében is jártak, ahol nagy mennyiségű iratot foglaltak le.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!