2024. 07. 23. Kedd Lenke napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Jön az önkéntes elvű haderő + videó

A honvédelmi miniszter hozzátette: Magyarország sem pénzt, sem fegyvert nem enged be a NATO szerepvállalásába. A lehetséges védelmi megoldások a hivatásos katonák lehetnek.

  • Jön az önkéntes elvű haderő + videó

Harci, és csapatszállító járműveket is kipróbálhattak ezek a fiatalok pár héttel ezelőtt Csobánkán, ahol a Magyar Honvédség pályaorientációs napot tartott. Az érdeklődők a honvédséggel kapcsolatos kérdéseit a leendő altisztek válaszolták meg, ezzel segítve őket a pályaválasztásban.

,,A magyar honvédség egy önkéntes kiegészítésű haderő, és ezt az elvet a jövőben is fenn óhajtjuk tartani." Erről beszélt Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Napi aktuálisban. A honvédelmi hozzátette: az elvet a jövőben is meg kell tartani Magyarország védelme érdekében.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf - honvédelmi miniszter: "Lehetséges Magyarországot megvédeni egy olyan kombinációval, aminek a területvédelmi tartalékosok az egyik elemei, természetesen a másik, a hivatásos katonák, akik életpálya szerűen magas szakmai színvonalon ezt a csodálatos mesterséget űzik."

Az önkéntes elvű haderő fenntartásához szükség van utánpótlásra, amihez hozzájárul a kadét program, amiben szeptembertől 9500 diák vesz részt, illetve 150 iskola.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf - honvédelmi miniszter: "Ez egy tartást ad, ez megismertet egy olyan dimenziót, amit az utóbbi években társadalmi szinten elfelejtettünk, azt, hogy szükség lehet arra, hogy megvédjük az országunkat, megvédjük a kultúránkat, megvédjük az ezeréves keresztény Magyarországot, ami annyi generáció áldozatot hozott, azon kell dolgoznunk, hogy ez ne forduljon elő."

Hozzátette: az önkéntesek segítséget nyújthatnak az ország védelmében, illetve mindemellett számos, a mindennapi életben is használható tudásra is szert tesznek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!