2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szikla - lángok ölelésében 11:00

Belföld

Jogszerűnek ítélte Szekszárd polgármesterének leváltását elsőfokon a bíróság

Jogszerűnek ítélte Szekszárd polgármesterének leváltását a bíróság. Ács Rezsőről kiderült, hogy fizetése mellett egy cégtől is rendszeres jövedelmet kapott, és bár nem akart lemondani, a testület a menesztéséről szavazott.

  • Jogszerűnek ítélte Szekszárd polgármesterének leváltását elsőfokon a bíróság

Szekszárd első emberéről tavasszal derült ki, hogy 2017 óta polgármesteri fizetése mellett a várost ellátó regionális vízmű tanácsadójaként havonta rendszeresen kap juttatást. Ezt a törvény tiltja, ezért a testület egyhangúlag leváltotta Ács Rezsőt. Az időközben lebetegedett városvezetőről kiderült, hogy több más szabályt is áthágott.

Ács vitatta leváltását ezért bírósághoz fordult. A Pécsi Törvényszék első fokon a testületnek adott igazat, a polgármester a döntést megfellebbezte. Az ügy másodfokon, a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Magyarázkodni kényszerült Olaf Scholz

Magyarázkodni kényszerült Olaf Scholz

Az Európai Unió tárgyalt egy Oroszország elleni újabb szankciós csomagról, amely megtiltaná a tagoknak az orosz cseppfolyósított földgáz európai terminálokon keresztül történő reexportálását, Németország azonban ellenezte az intézkedést – írja uniós diplomatákra hivatkozva a Politico.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Közelebb kerültünk az orosz-ukrán békekötéshez a svájci békekonferencia után?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!