2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Belföld

Jogsértő módon kötne szerződést a DK-s alpolgármester

Józsefváros után Újbuda baloldali vezetése is fel akarja bontani a közétkeztetésről szóló megállapodását. A városrészben ugyanaz a cég biztosítja a szolgáltatást, amelyik Pikó András kerületében is tevékenykedett. László Imre polgármester szerint a vállalat nem megfelelő minőségű és mennyiségű ételt szállít, Újbuda DK-s alpolgármestere közben pedig állítólag már meg is állapodott az új szolgáltatóval. Amennyiben szerződést bont az önkormányzat, komoly kártérítési per elé kell, hogy nézzen, és több ezer ember étkeztetését sodorja veszélybe.

  • Jogsértő módon kötne szerződést a DK-s alpolgármester

Nagyrészt a Klassz Menza Kft. újbudai főzőkonyháján készítik azokat az ételeket, amelyeket a kerületi iskolák, óvodák és szociális intézmények menzáján szolgálnak fel. A cég közel 150 millió forintért szerelte fel megfelelő eszközökkel a konyhát, Újbuda Gyurcsány-párti vezetése most mégis egyoldalúan akar szerződést bontani velük.

A városvezetés arra hivatkozva állna el a kontraktustól, hogy a koronavírus-járvány alatt a cég szerintük nem teljesítette a megállapodásban foglaltakat. A HírTV-nek azonban birtokába került egy levél, amely ennek az ellenkezőjét bizonyítja. Ebben a cég ügyvezetője azt írja: a Klassz Menza a szolgáltatást a járvány ideje alatt is folyamatosan teljesítette, az önkormányzat pedig megrendelte és ki is fizette azt.

Levelében az ügyvezető súlyos jogi és anyagi szankciókat helyezett kilátásba: ha felmondják a szerződést, a cég közel 8 milliárd forint kártérítést követelne az önkormányzaton.

A kerület Gyurcsány-párti polgármestere szintén levélben reagált az ügyvezető állításaira. László Imre azt írta: a cég nem megfelelő minőségű és mennyiségű ételt szállított.

Az újbudai eset kísértetiesen hasonlít a VIII. kerületi közétkeztetési botrányhoz, ott ugyanis korábban szintén ez a cég szolgáltatott, Pikó András azonban szerződést bontott velük és egy olyan külföldi vállalatot bízott meg, amelyiknek a konyháján a Nébih romlott élelmiszert talált. Az ügyben már vizsgálódik a Közbeszerzési Döntőbíróság és Kormányhivatal is.

Szabó László, a kerület fideszes önkormányzati képviselője Híradónknak elmondta: büntetőjogi kérdések is felmerülhetnek az ügyben. Bakai-Nagy Zita, Újbuda szintén DK-s alpolgármestere ugyanis a képviselő szerint már meg is egyezett a Klassz Menza utódjával, miközben a jelenlegi szerződés még érvényben van és közbeszerzési eljárást sem írtak ki.

Kerestük az Újbudai Önkormányzatot is az ügyben, adásunkig azonban nem kaptunk választ.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!