2022. 07. 06. Szerda Csaba napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Belföld

Jogosulatlanul kaphatott oltást Gyöngyös baloldali polgármestere

Nem tagadja, hogy soron kívül jutott hozzá a koronavírus elleni védőoltáshoz Gyöngyös baloldali polgármestere. Hiesz György január elején kapta meg a vakcinát, amikor a járványügyi szabályok szerint csak az egészségügyi dolgozók, valamint a veszélyeztetett betegek voltak jogosultak arra. Az értesülést a helyi kórház dolgozói is megerősítették. A térség kormánypárti országgyűlési képviselője szerint a polgármesternek tudnia kellett, hogy nem jogosult az oltásra. Horváth László hangsúlyozta: ha a baloldal vizsgálóbizottságot akar, akkor ezt az ügyet kellene ellenőriznie. A HírTV stábja megpróbált magyarázatot kérni a politikustól, amikor éppen a munkahelyéről jött kifelé. Érdemben nem nyilatkozott, így nem tudtuk meg, mit szólt volna, ahhoz, ha egy kormánypárti polgármester tett volna hasonlót.

A PestiSrácok.hu szerint Hiesz György január elején kaphatta meg a vakcinát, amikor csak az egészségügyi dolgozók, valamint a veszélyeztetett betegek voltak jogosultak rá.

A kormánypártok kommunikációs igazgatója híradónak azt mondta: a polgármesternek tisztáznia kell, hogy mi is történt valójában.

A polgármester a városban élőket sem tájékoztatta arról, valóban megkapta-e a vakcinát.

Szerettük volna megtudni Hiesz Györgytől, hogy volt-e jogosultságára a védőoltásra, de a politikus elmenekült a kérdések elől.

A térség kormánypárti országgyűlési képviselője szerint a polgármesternek tudnia kellett, hogy nem jogosult az oltásra.

Az mégis csak elfogadhatatlan, hogy miközben idős emberek fegyelmezetten várnak a sorukra, addig egy polgármester parkolópályán előzve belopakodik oltásért. Hiesz György az első olyan politikus, aki tudatosan és súlyosan megsértette az oltásra vonatkozó szabályokat

- nyilatkozta a HírTV-nek Horváth László (Fidesz).

Tudósítónk, Komáromy László, aki erőltetett menetben ott volt a politikus mellett a Híradónkban elmondta, továbbra is várják a polgármestert, hiszen több kérdésre is válaszolnia kellene, például arra, hogy miként jutott olyan információhoz, hogy van olyan vakcina, ami beoltásra vár? Hogy jutott be a kórházba és, ha már bejutott, az oltóanyagot miért nem ajánlotta fel egy idős rászoruló számára?

Mély csönd

Közben mélyen hallgatnak a baloldali propagandaoldalak Hisz György oltási botrányáról. Erről ír az Origo. Eddig egyetlen orgánum sem számolt be Gyöngyös baloldali polgármesterének oltási botrányáról.

Nem tagadja az oltás tényét

A polgármester a Magyar Nemzetnek nem tagadta az oltás tényét, de nyilatkozni nem kívánt az ügyben, Gyöngyös polgármestere csupán annyit mondott, hogy keressük Weisz Pétert, a Bugát Pál Kórház főigazgatóját, mert ő jogosult nyilatkozni az ügyben. A Bugát Pál Kórház főigazgatóját a Magyar Nemzetnek még nem tudtuk elérni. A lap úgy értesült, hogy az ügyben belső vizsgálat indult.

Bonyolítja az ügyet, hogy a politikus a balliberális oldal oltásellenes kampánya közepette kaphatta meg a védőoltást.

A DK a minap jelentette be: aláírásgyűjtésbe kezd az európai engedéllyel nem rendelkező kínai vakcina ellen.

Íme, a DK videója a kínai vakcina ellen

A Gyurcsány-párt pedig korábban arra kérte az Európai Bizottságot, akadályozza meg, hogy a magyar kormány a magyarokon kísérletezzen az orosz vakcinával. A Jobbik sem maradt le az elmúlt hónapokban a DK-tól az oltásellenes kampányban, Nunkovics Tibor, a párt országgyűlési képviselője az orosz ruletthez hasonlította az orosz vakcinát. S közben hozzátette: „Orbán úgy vár Putyin csodavakcinája, mint Rákosi a sztálini Vörös Hadseregre”. Ugyanekkor a Momentum-alapító Csillag Tamás is megszólalt a témában, és arra célozgatott, hogy szerinte a fideszes országgyűlési képviselőkön kellene tesztelni az orosz oltóanyagot. – Ha működik, ha nem, mi csak nyerhetünk – tette hozzá ízléstelenül Csillag.

A világéletében a baloldalon politizáló Hiesz György sokáig az MSZP erős emberének számított, aki a párt alapító tagja volt, és jó ideig a szocialisták gyöngyösi szervezetét is vezette.

A politikus 1994 és 2002 között – két cikluson keresztül – országgyűlési képviselő volt, a gyöngyösi közéletben pedig évtizedek óta jelen van. Két ciklusban, 1990 és 1994, illetve 2010 és 2014 között, önkormányzati képviselő volt, utóbbi négy évben a gyöngyösi MSZP-frakciót vezette. Előtte, 2002 és 2010 között a város polgármestereként dolgozott, majd egyciklusnyi szünet után, 2014-ben újra a város élére állt. Úgy volt, hogy a politikus elindul a 2018-as országgyűlési választáson is, de február elején – két hónappal a megméretés előtt – visszalépett a jelöltségtől. Sőt az MSZP-ből is kilépett, és akkor arról beszélt, hogy függetlenként folytatja munkáját, és majd a 2019-es polgármester-választáson is így kíván indulni. Ehhez képest 2019 őszén a DK–Momentum–MSZP színeiben állt rajthoz, és ugyan szoros küzdelemben, de legyőzte Klausmann Viktort, a polgári oldal jelöltjét és újfent Gyöngyös első embere lett.

Hír TV - Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Rendkívüli migrációs sajtótájékoztató

Ma reggel kilenc órától rendkívüli migrációs sajtótájékoztatót tart Bakondi György belbiztonsági főtanácsadó és Vargha Tamás parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes.

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!