2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Jócskán megdrágultak a zöldségfélék

Mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk a zöldségek kedvelőinek, jócskán megemelkedtek ugyanis az árak. Legnagyobb mértékben a gyökérzöldségek drágultak, de a tavalyinál jóval többe kerül a hagyma és a burgonya is.

  • Jócskán megdrágultak a zöldségfélék

Sárgarépa, fehér gyökér, tehát petrezselyem, ugye általában zeller is kell hozzá, persze petrezselyem zöldje, és általában szoktak hozzá venni egy kevés kis karalábét – egy finom húsleves nélkülözhetetlen alapanyagai ezek. Idén jóval többet kell fizetni értük, mint tavaly. Duplájára emelkedett a gyökérzöldségek ára, de drágult a hagyma és a burgonya is. Mindennek természetesen nem örülnek a vevők.

Különösen a nyugdíjasoknak nagyon kellemetlen, és azoknak, akik minden héten sütnek-főznek, és még várják a gyerekeket is haza, az unokákat haza a régi finom ízekért, azokat különösen érinti ez a magas ár– mondja Sipos László. 

Az áremelkedés legfőbb oka, hogy gyenge volt tavaly a termés, és fogyóban a raktározott készlet.

Nagy volt a szárazság, főleg a tenyészidő végén ezeknek a gyökérzöldségeknek, és elsősorban ez az oka. Meg hát az is, hogy a járulékos költségek, vegyszerárak, öntözővíz, egyéb költségek, azok is megnövekedtek– nyilatkozta Milei István őstermelő.

A termelők úgy vélik, rendkívüli a mostani helyzet. Bíznak abban, hogy idén sok csapadékhoz jutnak a zöldségek, jó lesz a termés, így néhány hónap múlva ismét a megszokott árakon kínálhatják azokat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!