2020. július 6.,
hétfő, Csaba napja

Jobbik: nem zárható ki a költségvetési csalás gyanúja

Hír TV

2018. november 7., szerda 21:43

Feljelentéskiegészítést rendelt el a Fővárosi Főügyészség a korábbi jobbikos Szabó Balázs és Tényi István a jobbik pénzügyeivel kapcsolatos feljelentéseivel összefüggésben.

A fővárosi főügyészség szóvivője a Hír TV-vel azt közölte, hogy mivel az ügyben nem zárható ki a költségvetési csalás gyanúja, ezért az ügyészség a Nemzeti Adó és Vámhivatalt bízta meg az ügy további vizsgálatával.

Tovább vizsgálják a Jobbik korrupciógyanús pénzügyeit a hatóságok. A Fővárosi Főügyészség feljelentést kiegészítést rendelt el, a párt volt szekszárdi elnökének feljelentése ügyében. A volt jobbikos politikus azt állította, hogy nejlonzacskókban érkeztek pénzek a Jobbik regionális igazgatóinak. Szabó Balázs kedden a Hír TV-nak arról beszélt: ő személyesen 15 olyan emberrel beszélt, akik, ha az ügyészség vádat emel tanúként személyazonosságukat vállalva is megerősítik állításait.

A fővárosi főügyészség szóvivője a Hír TV-vel azt közölte, hogy mivel az ügyben nem zárható ki a költségvetési csalás gyanúja, ezért az ügyészség a Nemzeti Adó és Vámhivatalt bízta meg az ügy további vizsgálatával.

A kerületi ügyészség megállapította, hogy a felvetett bűncslekmény, nevezet4esen költségvetési csalá s gyanúját kizárni nem leht, ezért feljelentés kiegészítgését rendelte el. ennek teljesítésével a kerületi ügyészswég a nemzeti adó és vámhivatal illetékes bűnügyi igazgatóságát bízta meg– mondta Bagoly Bettia a fővárosi főügyészség szóvivője. A Jobbik rágalomnak tartja az ügyet, ezért képviselőjük érdemben egyelőre nem is reagált a nyomozás fejleményeire.

Örülünk annak, hogy Magyarországon bármilyen ügyben függetlenül megpróbálnak nyomozni minden másra pedig pénteken a rágalom infón fogunk válaszolni, hiszen maga a feljelentés egy rágalom.– mondta Szilágyi György a Jobbik országgyűlési képviselője. A Jobbikból távozott képviselői is azt mondták szerintük is vizsgálni kell korábbi pártjuk pénzügyeit.

Remélem, hogy a hatóságok minden párt esetében teszik a dolgukat, így a jobbik esetében is remélem, hogy teszik a dolgukat– mondta Toroczkai László a Mi Hazánk Mozgalom elnöke. Szabó Balázs azt állítja, az ő régiójában 8-10 millió forint érkezett a Jobbik pártigazgatóján keresztül; a pénzt a tagok fizették be a pártkasszába.