2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Napi aktuális 05:00

Belföld

Jobbik: az ország szuverenitását veszélyeztetik

Az ország szuverenitását veszélyeztetik a Magyarország belügyeibe beavatkozó jogvédő szervezetek – a Jobbik szerint.

A Human Rights First nevű amerikai jogvédő szervezet legfrissebb jelentése alapján Magyarországon egyre erősebb az antiszemitizmus és a szélsőjobboldali jelenlét, a liberális demokrácia pedig elkezdett leépülni. Ezért azt javasolták az Egyesült Államok elnökének, hogy dolgozzon ki stratégiát Magyarország megmentésére.

A Jobbik frakcióvezető-helyettese azt üzente a jogvédő szervezetnek, hogy a nemzetközi konfliktusokban részt vevő országok vezetőivel foglalkozzanak és őket állítsák a Hágai Nemzetközi Bíróság elé.

„A magyar nemzeti szuverenitás megdöntése helyett azon dolgozzanak, hogy erre a bíróságra minél több emberiesség ellen bűnt elkövető politikust, embert citáljanak be, most erre nagyszerű alkalom a gázai konfliktus. Szeretnénk látni, hogy például Izrael államnak a vezetőit a Gázában zajló népirtás miatt előcitálják. Szeretnénk, hogyha ezzel foglalkozna a Human Rights First, nem pedig Magyarországnak a belügyeivel és a magyar szuverenitás megdöntésével” – hangsúlyozta Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!