2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Jó hírnév megsértéséért kell fizetnie Márki-Zay Péternek

Márki-Zay Péter megsértette a hódmezővásárhelyi kórház jó hírnevét, ezért közel 1 millió forint megfizetésére kötelezte a Szegedi Törvényszék. Hódmezővásárhely polgármestere azért állt bíróság elé, mert többek között azt mondta: az életüket kockáztatják azok, akik bemennek az egészségügyi intézménybe. A kórház akkor úgy reagált: dolgozóik a tudásuk legjavát nyújtva mindent megtesznek a betegekért. Egy másik perben a bíróság kimondta: az önkormányzat fizessen ki 88 millió forint lejárt tartozást a kórháznak.

  • Jó hírnév megsértéséért kell fizetnie Márki-Zay Péternek

„Az alperes a székkutasi és hódmezővásárhelyi lakossági fórumokon a következőkben idézett valótlan tényállításaival megsértette a felperes jó hírnevét: ha önök bemennek a hódmezővásárhelyi kórházba, az életüket kockáztatják; A szomszédom nem kapott kezelést; Ebben a kórházban meghalt egy 42 éves nő, egy kisbaba tavaly 3 hetes korában, de Önök erről nem tudnak, mert hírzárlat van” – sorolta Lakatos Péter, a Szegedi Törvényszék bírója.

Márki-Zay Péternek 800 ezer forint sérelemdíjat és eljárási illetékkel és perköltséggel együtt 130 ezer forintot kell fizetnie. Emellett nyilvános közleményben kell megkövetnie a kórházat a Délmagyarország című napilapban. A kórház ügyvédje elégedett az ítélettel.

„Külön kiemelte a bíróság, hogy ezen hamis tényállítások a kórházba vetetett közbizalmat megingatják. Ennek az ítéleti indokolási résznek különösen örültem. Ennek megfelelően 800 ezer forintot köteles megfizetni, valamint elégtételt kell adni nekünk azzal az általam képviselt kórháznak, hogy a napilapban nyilvánosan megköveti a kórházat a valótlan tényállításaiért” – mondta Kriveczky György.

A kórház és az önkormányzat közötti perben is az egészségügyi intézmény javára ítélt a bíróság. A hódmezővásárhelyi kórház 112 millió forint ki nem fizetett állami támogatást követelt a várostól.

„Az alperes a perben ezt a tartozását, tehát kölcsön fennálltát, összegét, jogalapját nem vitatta, azt kifejezetten elismerte a kamatokra is kiterjedően, azonban beszámítást terjesztett elő, amelyben az általa levezetett elszámolás alapján, viszonylag jelentős összeg beszámítását kérte, 23 millió 395 ezer 900 forint erejéig” – tette hozzá Lakatos Péter.

Márki-Zay Pétert a múlt héten jó hírnév megsértése és becsületsértés miatt másik két perben is elmarasztalta a bíróság. A két ügyben Hódmezővásárhely polgármesterének összesen több mint kétmillió forintot kell kifizetni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!