2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Jávor szerint a harmadik hely is elég a brüsszeli mandátum meghosszabbításához

Jávor Benedek szerint elég lesz a harmadik hely az MSZP–Párbeszéd közös EP-listáján ahhoz, hogy újra mandátumot szerezzen. A Párbeszéd politikusa európai parlamenti kampánynyitóján beszélt erről. A legfrissebb közvélemény-kutatási adatok szerint azonban az MSZP–Párbeszéd szövetség csak két képviselőt delegálhat Brüsszelbe.

  • Jávor szerint a harmadik hely is elég a brüsszeli mandátum meghosszabbításához

„Meg tudom erősíteni újfent, nem kívánom átvenni az európai parlamenti mandátumot”. Hiába Tóth Bertalan vezeti az MSZP–Párbeszéd közös EP-listáját, az MSZP elnöke kijelentette nem tervezi, hogy Brüsszelben folytatná. Tóth Bertalant Ujhelyi István, Szanyi Tibor és Jávor Benedek követi. A Párbeszéd politikusa elégedett a lista negyedik helyével.

„Ez az út, aminek eredményeképpen európai parlamenti mandátumhoz juthatok” – mondta.

A legfrissebb közvélemény-kutatási adatok szerint azonban nem biztos, hogy brüsszeli mandátumot ér a lista negyedik helye. Az MSZP–Párbeszéd szövetség ugyanis az előrejelzések alapján két képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe, így kérdéses, hogy a jelenleg is képviselő Jávor Benedek megtarthatja-e mandátumát.

„Biztos vagyok benne, hogy elég lesz, egyébként a közvélemény-kutatások nagyon sok mindent mondanak. A Nézőpont elemzése valóban két mandátumot jelez előre, más független elemzések három mandátumot jeleznek előre, de nyilvánvalóan nem dőlhetünk hátra, nincs a kezünkben az a három mandátum. Ezért meg kell dolgozni és én azt ígérem, hogy meg fogok dolgozni” – tette hozzá Jávor Benedek.

Egyelőre azonban nem lehet tudni, mi lesz akkor, ha két képviselői helyet szerez a pártszövetség.

„Ez a megállapodás elég konkrétan fogalmaz, három vagy több képviselő esetén Jávor Benedeket fogja az MSZP–Párbeszéd közös európai parlamenti képviselőként küldeni” – mondta Tóth Bertalan.

Egyelőre csak az MSZP választmánya döntött a lista végleges sorrendjéről, a Párbeszéd kongresszusa még nem fogadta el azt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!