2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Járvány Magyarországon: Emelkedő fertőzésszám, újabb gazdasági intézkedések, ellenzéki botrány

A HírTV Járvány Magyarországon című műsora a koronavírus-járvány Magyarországon zajló eseményeit foglalja össze, politikai, gazdasági és a közélet vonatkozásában egyaránt, adásunkból teljes átfogó képet kaphat a járvány belföldi alakulásáról. vonatkozásában egyaránt. Adásunkból teljes átfogó képet kaphatnak a kór terjedésének belföldi alakulásáról.

  • Járvány Magyarországon: Emelkedő fertőzésszám, újabb gazdasági intézkedések, ellenzéki botrány

 

A hét eseményei:

Szakemberek szerint a koronavírus járvány május elején tetőzhet, a fertőzöttek számának emelkedése nem állt meg a héten, már több mint 2000 beteg kapta el a kórt, a szombati adatok szerint a halálos áldozatok száma pedig meghaladta a 260-at. A legtöbb beteg továbbra is a fővárosban és Pest megyében van, de emelkedik a fertőzöttek száma vidéken is. A kijárási korlátozások helyett május 3-a után új szabályokat hoz a kormány.

Szabó Tímea sajnálja a határon túli magyaroktól a maszkot – a legnagyobb botrányt a héten a párbeszédes politikus csinálta a parlamentben. Azt kifogásolta, hogy a kormány miért adott egészségügyi maszkot a határon túli magyaroknak. A kormánypárti képviselők tapssal fojtották Szabó Tímeába a szót.

Az ellenzék szerint Magyarországon halnak meg a legtöbben a koronavírus járvány miatt a világon. Pedig, Olaszországban csaknem 26 ezren, Spanyolországban 22 ezer 500-an hunytak el eddig a betegségben, de még Franciaországban is 22 ezer fölé emelkedett az áldozatok száma. A DK-s Arató Gergelyt sem győzték meg a számok – ő azzal támadta a kormányt: miért nem mondja meg, hogy mikor tetőzik majd járvány.

A héten tovább dagadt a Pesti úti idősotthon körüli botrány. A főpolgármester tagadja, hogy Gyurcsány Ferenc embere, Gál J. Zoltán hamisította az igazgató levelét, amelyben az szerepel, hogy minden rendben van az intézményben. Pedig már korábban kiderült: az idősotthonban a koronavírus járvány kezdetén nem volt egyetlen orvos sem.

A főpolgármester később újabb magyarázattal állt elő: azt mondta, azért nem találták az ellenőrzéskor az idősek otthonának orvosát, mert házi karanténban van, de mindenkit megnyugtatott, hogy telefonon is el tudja látni a feladatát.

Megjelent a gazdaságvédelmi akcióterv új eleme: már kétórás foglalkoztatás után is igényelhetik a vállalatok a bértámogatást. De bővült a családtámogatások köre is, a friss intézkedések főként az édesanyákat érinti.

A kormány célja újraindítani a gazdaságot, és féken tartani a vírust egyszerre - erről pedig a kormányszóvivő beszélt a HírTV-ben. Szentkirályi Alexandra úgy fogalmazott, hogy az emberek egészsége mellett az egzisztenciájukat is védeni kell.

Teljes adás:

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Deutsch Tamás figyelmeztet Magyar Péter kapcsán + videó

Magyar Péter háborúpárti. Háborúpárti külföldi támogatói vannak, és háborúpárti partnereket keres külföldön. Magyar Péter ezért a legdurvább háborús retorikát képviselő Európai Néppárthoz akar csatlakozni - közölte Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője a kormánypárt közösségi oldalára feltöltött videóban. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!