2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Belföld

Járvány Magyarországon: Az enyhítés első hete

A héten csökkent az új betegek száma, nőtt a gyógyultaké. Hétfőtől számos területen újra indult az élet: vidéken lazítottak a korlátozásokon, és egyre több szolgáltatás érhető el újra az emberek számára.

  • Járvány Magyarországon: Az enyhítés első hete

Új szabályok léptek életbe hétfőtől: Budapesten és Pest megyén kívül enyhültek a korlátozások. Kinyithattak az éttermek kerthelyiségei, az üzletek, a szabadtéri strandok, a múzeumok és az állatkertek is.

Az élet újraindításában szép eredményt értünk el, de nem szabad átesnünk a ló másik oldalára, és úgy tenni, mintha a járvány már megszűnt volna - erről beszélt a közrádióban a miniszterelnök.

Orbán Viktor szerint az oktatási rendszer is jól vizsgázott, és az érettségik is rendben zajlottak. A több mint 70 ezer diák rendkívüli biztonsági intézkedések mellett vett részt megmérettetésen.

Ismét működik az egészségügyi alapellátás is, de csak szigorú szabályok betartásával. A szakemberek pedig a héten arról beszéltek, hogy számos kísérleti terápia ígéretesnek tűnik a betegség kezelésében.

Egyelőre nem lehet tudni mekkora károkat szenvedett el a kereskedelem és a vendéglátás a koronavírus-járvány miatt. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara márciusi felmérése szerint a cégek 75 százaléka jelezte a kereslet csökkenését, 34 százalékuk pedig azt mondta, hogy nem lenne semmilyen lehetősége a fennmaradáshoz, ha egy hónapig nem lenne bevétele. A kormány azonban igyekszik mentőövet dobni a bajba jutott cégeknek.

Nem maradtak kritika nélkül a kormány intézkedései a parlamentben. A Pesti úti idősek Otthonával kapcsolatban ugyanakkor már nem ilyen hangosak az ellenzéki pártok. Pedig az egyik elhunyt lakó fia áldatlan állapotokról számolt be az intézményben.

Teljes adás:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!