2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Járásőrök hívják föl a trükkös rablásokra a figyelmet

Az idősek védelmében indít újabb programot a rendőrség. Veszprém megyében úgynevezett járásőrök látogatják meg az érintetteket és hívják fel a trükkös rablásokra a figyelmet.

Egy veszprémi idős asszonyt múlt héten próbálták kirabolni. Egy férfi azzal az ürüggyel ment be a házba, hogy a kazánt jött ellenőrizni. A 65 éves nőnek azonban gyanús lett, mert az állítólagos szerelő nem értett a berendezéshez. „Megijedtem, és akkor elkezdtem vele kiabálni, hogy kicsoda maga, meg miért jött maga, meg egyáltalán mit keres itt, úgy hogy nem az, akinek mondja magát, és hát egyszerűen elzavartam” – magyarázta a Hír TV-nek az asszony.

A trükkös tolvajok leggyakrabban gáz-, villany- vagy vízóra-leolvasónak adják ki magukat. A megyében egyre több ilyen bűncselekmény történik, ezért járásőrprogramot indított a rendőrség. Ezen a héten minden 65 év feletti egyedül élő idős embert meglátogatnak Veszprém megyében. Tanácsokat adnak nekik, mert a tapasztalatok szerint még mindig nagyon sokan tartanak otthon jelentős mennyiségű készpénzt, és az idegeneket is bizalommal fogadják.

A rendőrség abban is segít, hogy az idősek azonnal, gyorshívással tudják tárcsázni telefonjukon a segélyhívót. A tolvajok a legtöbbször nyugdíjfolyósításkor, illetve vásárlásból jövet figyelik ki áldozataikat. Az idősek elleni bűncselekményeket nyár óta szigorúbban büntetik, akár tíz év börtönt is lehet kapni érte.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!